5 Kebaikan Magnesium Kepada Kesihatan Tubuh

Artikel ini akan membincangkan kebaikan magnesium kepada kesihatan tubuh manusia. Tidak dinafikan mineral magnesium sangatlah diperlukan oleh sistem tubuh badan manusia untuk berfungsi dengan baik seharian. Malangnya kita mengabaikan kepentingan magnesium dengan tanpa mengetahui apakah kebaikan magnesium kepada kesihatan tubuh badan kita.
Jika kita mengetahui dan memahami segala kebaikan magnesium kepada kesihatan tubuh, pastinya kita akan mengutamakan segala pemakanan yang mengandungi mineral magnesium yang tinggi. Mari kita lihat apakah 5 kebaikan magnesium kepada kesihatan tubuh kita
1. magnesium boleh berbalik osteoporosis
Pelbagai kajian penyelidikan yang dijalankan telah mencadangkan bahawa kalsium yang dibekalkan dengan magnesium meningkatkan kepadatan mineral tulang.Kekurangan magnesium mengubah metabolisma kalsium dan hormon yangmengawal kalsium, mengakibatkan osteoporosis. Pengambilan disyorkan paras magnesium adalah penting kerana ia averts osteoporosis.
2. magnesium menghalang penyakit kardiovaskular
Salah satu manfaat magnesium yang paling penting adalah bahawa ia telah dikaitkan dengan merendahkan risiko penyakit jantung koronari. Kaji-selidik pemakanan telahmencadangkan bahawa pengambilan magnesium yang mencukupi bolehmengurangkan peluang untuk mempunyai strok. Kekurangan magnesium meningkatkan risiko ritma jantung yang tidak normal, yang meningkatkan risiko komplikasi selepas serangan jantung. Oleh itu, memakan jumlah magnesium pemakanan tambahan yang disyorkan boleh memberi manfaat untuk sistem kardiovaskular.
3. magnesium mengawal tekanan darah tinggi (hipertensi)
Magnesium memainkan peranan penting dalam mengawal tekanan darah secara semulajadi. Makanan tambahan magnesium dan diet yang termasuk banyak buah-buahan dan sayur-sayuran yang baik sumber kalium dan magnesium, akan sentiasa dikaitkan dengan merendahkan tekanan darah.

Mengetahui berapa banyak Magnesium yang anda benar-benar memerlukan

4. magnesium merawat kencing manis
Kajian menunjukkan bahawa individu yang mempunyai kekurangan magnesiummempunyai risiko mendapat kencing manis jenis 2 dan teruk proliferatif. Magnesiummembantu dalam metabolisme karbohidrat dan mempengaruhi keluaran dan aktivitiinsulin, seterusnya mengawal tahap glukosa darah. Ia telah terbukti bahawa bagisetiap 100 miligram pertambahan pengambilan harian magnesium, Jadilah 15 peratuspengurangan risiko mendapat diabetes jenis 2.
5. magnesium merawat Migrain, insomnia dan kemurungan
Faedah-faedah kesihatan magnesium yang pelbagai juga termasuk rawatan Migrain,insomnia, dan gejala-gejala kemurungan. Magnesium juga terkenal untuk mengubatiteruk bentuk dysfunctions psikiatri termasuk serangan panik, tekanan, kebimbangan,dan agitations yang tidak wajar. Makanan tambahan magnesium dengan banyaknyamengurangkan keterukan serangan itu dan juga boleh membantu dalam mengurangkan kadar berulang.

 

Mana bentuk Magnesium yang terbaik untuk anda?
kepentingan dan kebaikan magnesium kepada kesihatan tubuh manusia

Sumber Magnesium Yang Disyorkan – KLIK SEKARANG

 

Kerana magnesium adalah begitu penting untuk pengeluaran tenaga badan, tanda-tanda lazim kesusutan magnesium termasuklah keletihan, sakit kepala, insomnia, dansakit otot, kekejangan dan kekejangan.

 

Malangnya, penyelesaian bukanlah semudah berjalan ke dadah tempatan anda ataukedai runcit dan mengambil sebotol pil magnesium. Magnesium datang dalam pelbagai bentuk yang berbeza, dan kualiti adalah juga satu isu besar. Manakalamagnesium adalah salah satu nutrien paling selamat yang boleh anda ambil, andaperlu tahu apa yang anda lakukan untuk mengoptimumkan paras magnesium andauntuk kesihatan yang lebih baik.

 

Dr. Carolyn Dean, salah satu daripada pakar-pakar terkemuka magnesium, telah mencipta satu sumber yang mudah untuk menunjukkan kepada anda bentuk-bentukterbaik dan paling berkesan magnesium untuk mengambil untuk meningkatkankesihatan anda sendiri.

 

Seperti mana bentuk magnesium adalah yang terbaik untuk anda: di sini.