8 Perkara Untuk Disayangi Suami

Isteri pasti gembira dan melakukan sesuatu untuk disayangi suami. Untuk disayangi suami, isteri haruslah sentiasa menepati apa yang diingingi suami. Isteri yang berusaha sesuatu dengan tindakan yang baik dengan niat untuk disayangi suami pasti mendapat ganjaran kebaikan di dunia dan di akhirat. Melakukan pelbagai perkara melayan suami dengan baik untuk disayangi suami merupakan perkara yang mulia dan baik. Suami pasti merasa lebih bahagia dan menunjukkan rasa kasih dan sayangnya yang tidak berbelah lagi kepada suami.

Jika isteri pandai menjaga dan melayan suami, pasti suami tiada alasan untuk mencari “satu” lagi. Ada 8 perkara yang boleh dilakukan isteri untuk disayangi suami. Perkara tersebut ialah

petua dan cara untuk disayangi suami

Kasih Sayang Suami Dan Isteri

1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

 

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri,jangan suka menjawab. Sikap suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi kemarahan suami. Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas kedegilan anda sebagai isteri. Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah meminta maaf. Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya selaku seorang lelaki.

 

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk. Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan. Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri. Sengaja dihentak-hentakkan kaki meraung sekuat hati meminta simpati dari ibunya.

 

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika panjang janggutnya lebih dari segenggam). Pilihlah hari-hari yang terbaik iaitu hari Isnin, Khamis dan Jumaat.

 

5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan kemarahan atau rasa tersinggung di hatinya. Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah tidak taat padanya.

 

6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk asam pedas atau ikan goreng. Suami akan gembira bila seleranya ditepati. Janganlah pula ikan yang menjadi mangsa, diketuk lengkang-lengkung hingga hancur kerana meradangkan sikap suami yang mahu lauk tersebut dimasak mengikut seleranya sedangkan isteri tidak menggemarinya.

 

7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit. Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik. Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri samada ikhlas atau terpaksa. Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari halus isterinya, sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

 

8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi. Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

 

Berikut tadi merupakan 8 perkara yang boleh dilakukan isteri untuk melayan suami demi mendapat tempat dihati suami dan untuk disayangi suami..

 

Semoga ANDA terus disayangi suami.

 

PRODUK-PRODUK RUMAHTANGGA SUAMI ISTERI ADA DISEBELAH KANAN. KLIK DAN BACA LAH YE.. MANA LAH TAHU ANDA DAN SUAMI MEMERLUKANNYA..

SEMOGA ANDA DAN SUAMI KEKAL BAHAGIA.

 

PRODUK WANGIAN MENGGODA SUAMI

UNTUK SUAMI SAYANG

PROMOSI HEBAT !!! Mystique Swiss Khas Buat Para Isteri