Bagaimana Untuk Cerahkan Kulit

Ramai orang ingin tahu bagaimana untuk cerahkan kulit muka dan lembutkan kulit wajah serta muka. Mereka tercari-cari cara mudah bagaimana untuk cerahkan kulit ini. Di internet banyak maklumat yang dikongsikan berkaitan dengan penjagaan kulit dan cerahkan wajah muka. Yang penting adalah untuk kita baca, ambil tahu dan amalkan agar mendapat kulit wajah yang cerah dan lembut ini. Cara-cara dan petua yang diberikan bagaimana untuk cerahkan kulit ini agak mudah dan boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja baik lelaki mahupun perempuan.

Pilihan petua dan panduan yang boleh diamalkan sebagai cara bagaimana untuk cerahkan kulit adalah seperti dibawah ini.

Petua Untuk Kulit Muka Lembut dan Cerah

Pilihan 1: Parutkan seketul ubi kayu dan tempelkan pada muka. Biarkan hingga kering. Selepas itu cuci muka dengan air suam. Amalkannya setiap malam.

Pilihan 2: Campurkan parutan lobak merah, kuning telur, sedikit air limau nipis hingga sebati. Sapukan pada muka dan biarkan ia kering. Cuci dengan air bersih tanpa sebarang pembersih muka.

Pilihan 3: Sapukan muka dengan putih telur dan biarkan selama 30 minit. Setelah itu, cuci dengan air biasa. Lakukan 3 kali seminggu.

Pilihan 4: Kisar kulit telur hingga halus. Campurkan dengan air suam dan bedak sejuk. Sapukan campuran tersebut pada seluruh muka anda. Urutkan kulit muka perlahan-lahan. Biarkan hingga bedak kering. Kemudian basuh dengan air suam.

Pilihan 5: Parut 1 biji kentang. Perahkan airnya dan sapukan pada muka anda. Apabila separuh kering, cuci muka dengan air.

Pilihan 6: Kisar 5 kuntum bunga cempaka dan 5 kuntum bunga melur hingga halus. Campurkan dengan bedak sejuk. Sapukan pada muka anda setiap malam.

Pilihan 7: Campurkan tepung sagu dengan air. Sapukan pada muka seperti memakai bedak sejuk. Amalkannya setiap hari.

Berikut di atas adalah 7 pilihan petua yang boleh diamalkan sebagai cara bagaimana untuk cerahkan kulit. Semoga kita mendapat manfaat dari nya. In sya Allah

 

Terdapat dua produk pencerahan kulit yang baik yang boleh kita gunakan iaitu minuman collagen terbaik dan pencuci muka collagen

Produk Untuk Cerahkan Kulit Muka

Cerahkan Kulit Muka Dengan Gluta Collagen Berry’s

collagen bagaimana untuk cerahkan kulit

Makanan Tambahan Collagen Yang Mencukupi Untuk Tubuh Menjamin Kesihatan & Memutihkan Kulit Dan Wajah

Gluta berry’s Collagen 5000mg adalah serbuk minuman antioksidan tinggi dariCollagen, Maqui Berry, Blueberry serta sari ekstrak herba untuk kecantikan wajah dari dalam dan peningkatan tenaga. Ia kaya dengan aktioksidan anthocyanin dariMaqui Berry (3 kali ganda antioksidan berbanding acai berry), enzim dan polyhenolserta aktioksidan glutathione.

Gluta Collagen Berry’s juga disarikan dengan vitamin A, C dan E serta cepat menyerap terus ke dalam darah melalui air liur tanpa melalui proses penghadaman yang mungkin mengurangkan keaktifan dan keberkesanannya. Dengan ini tidak hairanlah dalam masa yang singkat beberapa hari sahaja kulit anda akan kelihatan licin dan cerah.

CUBALAH SEKARANG JUGA !!!

Cerahkan Kulit Muka Dengan Pencuci Muka Collagen Terbaik

bagaimana untuk cerahkan kulit

Pencuci Muka All In One Untuk Lelaki & Wanita Mampu Memutihkan Kulit Dalam Masa 5 Hari

Produk penjagaan kulit wajah secara semulajadi, bebas dari bahan kimia dan pengawet yang berkesan untuk pelbagai jenis masalah kulit.

Pembersih muka all in one yang berkesan untuk mencerah & menghaluskan kulit. Rasailah perubahan kulit anda walaupun pertama kali menggunakannya…anda pasti jatuh hati…

DIIKTIRAF OLEH :-
KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

Kandungan:

Marine Collagen+ Glutathione + Vitamin C + Vitamin E + Biowhite

+ Alpha Hydroxy Acid + Arbutin + Chammomile Flower + Fragrant