Cara Cerahkan Bibir Faraj

Artikel ini akan berkongsi mengenai cara cerahkan bibir faraj, untuk mendapatkan pelbagai rahsia, kaedah, teknik, panduan, petua dan produk yang berkesan untuk cerahkan bibir faraj. Ada wanita yang berumur 30an dan keatas mengeluh dan merasakan bibir faraj mereka hitam dan gelap. Mereka rasa kurang keyakinan bila bersama suami suami, apabila merasakan bibir faraj mereka hitam dan gelap ni. Ramai wanita yang mencari panduan, rahsia, kaedah, teknik, petua, produk dan bagaimana cara cerahkan bibir faraj dengan berkesan dan semulajadi.

bibir faraj yang hitam dan gelap

Ini antara keluhan wanita yang muda, masih belum berkahwin mengalami masalah bibir faraj yang gelap dan mahukan penyelesaian bagaimana cara cerahkan bibir faraj ini.

SAYA seorang wanita dan akan berkahwin tidak lama lagi. Bagaimanapun, saya mempunyai masalah faraj yang seakan-akan lebam dan bibir vagina saya menjadi makin gelap. Saya berkulit cerah dan tidak pernah melakukan persetubuhan sepanjang hidup saya.

Saya ingin mengetahui cara mengatasi masalah ini dan adakah produk yang baik untuk menghilangkan lebam dan warna vagina yang gelap ini. Saya harap doktor dapat membantu saya mengatasi masalah ini dan mengesyorkan produk apa yang terbaik untuk saya guna?

GADIS RUNSING,
Rawang, Selangor

Masalah bibir faraj gelap ini bukan sahaja dialami oleh mereka yang sedikit berumur, namun termasuk juga anak-anak dara turut mengalaminya.

Menurut pendapat pakar, wanita tidak harus merasa tertekan dengan masalah bibir faraj yang gelap ini.

Anggota kelamin wanita itu mempunyai dua bahagian; bahagian luar yang diberi nama ‘vulva’ dan bahagian dalam yang terdiri daripada faraj, rahim, salur telur dan sepasang ovari.

Vulva terdiri daripada tundun atau ‘mons veneris’, bibir besar, bibir kecil yang bertemu di atas untuk menjadi kulup klitoris atau ‘kelentit’. Sesetengah wanita mempunyai bibir kecil kecil yang tidak kelihatan apabila bibir besar menutupinya, dan ada pula yang mempunyai bibir besar yang panjang dan ada juga yang mempunyai bibir besar yang tidak seimbang iaitu satu kecil dan satu besar.

Semua ini normal! Bahagian di antara bibir kecil bergelar ‘vestibule’ yang mana pembukaan lubang kencing di bahagian atas dan pembukaan faraj di bahagian bawah, berdekatan lubang najis. Jadi, jika ditinjau, warna kulit badan dan warna kulit bahagian luar anggota kelamin perempuan yang bergelar tundun atau ‘mons veneris’ tampak sama.

Yang kelihatan ‘gelap’ atau pudar atau comot ialah kulit bahagian ‘dalam’, bahagian di antara pembukaan bibir besar, bahagian dalam yang mendedahkan bibir kecil dan ‘vestibule’.

Kulit bahagian ini adalah jenis kulit yang lembut dan lembap serta mengandungi lapisan kulit yang mengandungi lapisan sel pewarna yang membuatkan kulit bahagian itu ‘pudar’ atau ‘gelap’.

Jadi, warna kulit bahagian di antara bibir besar itu sememangnya begitu dan lebih-lebih lagi jika individu itu dalam keadaan teruja seksual, maka akan kelihatan lebih pudar, tembam dan lebam!

Ini kerana kemasukan darah yang banyak kepada anggota berkenaan membuatkannya bersedia untuk tujuan persetubuhan. Jika anda melihat gambar ‘vulva’ yang mudah didapati di Internet, seperti dalam laman vulva.com atau laman ‘Wikipedia’, anda akan lihat pelbagai bentuk dan warna ‘vulva’ perempuan mengikut keturunan mereka.

Mereka semua mempunyai ‘vulva’ yang berwarna lebih gelap daripada kulit badan sendiri. Jadi, anda tidak perlu tertekan.

Namun begitu produk cerahkan puting payudara ini sangat berkesan dan menjadi kesayangan ramai wanita untuk menjadikan puting payudara mereka cerah dan pink!

Mereka mendapat manfaat yang baik setelah menggunakannya. Setiap bulan mereka akan berebut-rebut mendapatkan stok sama ada untuk kegunaan peribadi atau untuk dijual.

Ianya juga sangat baik disapu dibahagian faraj wanita sebagai produk dan cara cerahkan bibir faraj wanita.

produk pandauan rahsia teknik petua bagaimana cara cerahkan bibir faraj wanita

KLIK SINI

 

Rujukan – wiki