Cara Dan Petua Haluskan Kulit Muka

Ramai diantara kita baik wanita mahupun lelaki inginkan cara dan petua haluskan kulit muka. Panduan, tips, bagaimana cara, rahsia, panduan haluskan kulit muka ini bolehlah diamalkan untuk mendapatkan kesannya yang terbaik. Di google hasil carian mengenai haluskan kulit muka terdapat lebih dari 300 ribu hasil carian. Ramai wanita dan lelaki yang ingin menghaluskan kulit muka mereka melakukan carian di internet dengan keyword “haluskan kulit muka”.

Artikel ini akan berkongsi mengenai cara dan petua haluskan kulit muka. Terdapat banyak petua dan cara yang dikongsikan. Pilihlah satu atau lebih petua yang boleh anda amalkan untuk mendapatkan kesan kulit muka yang halus dan lembut.

In sha Allah

Petua Tradisional Untuk Menghaluskan Kulit Muka

Pilihan 1: Bancuh sedikit asam jawa bersama air dan sesudu tepung ubi. Kacau sehingga ia menjadi larutan pekat. Pupurkan kepada muka yang telah dibersihkan. Biarkan ia mengering lebih kurang 15 minit. Selepas itu baharulah dibilas.

cara dan petua haluskan kulit muka

Haluskan Dan Cantikkan Kulit Dengan Air Asam Jawa

Pilihan 2: Didihkan susu segar atau pun susu tepung bercampur air. Biarkan ia sejuk. Sapukan pada muka. Biarkan ia kering dan basuh dengan air bersih.

Pilihan 3: Ambil setangkai daun betik tua tetapi masih berwarna hijau, 3 tangkai daun keledek dan 3 tangkai daun selasih. Semua daun tersebut diramas hingga hancur. Setelah hancur, tambahkan sedikit garam dan asam jawa. Semua bahan tersebut diramas lagi hingga mengeluarkan air. Seterusnya, bahan tersebut digosokkan dengan perlahan-lahan ke seluruh tubuh dan wajah. Lakukan 2 kali seminggu. Dalam masa sebulan akan menampakkan hasil. Kulit jadi bersih dan wajah menjadi segar ceria.

Pilihan 4: Ambil segenggam daun bayam dan bersihkannya dahulu. Tumbuk kesemua daun bayam sehingga lumat dan halus. Selepas itu, campurkan kuning telur, madu dan air mawar bersama dengan daun bayam yang telah ditumbuk halus. Gaulkan kesemua bahan itu hingga rata. Ia bertujuan menjadikannya sebagai topeng muka (masker). Seterusnya, sapukanlah masker tersebut ke muka anda. Biarkannya di muka anda hingga kering. Akhir sekali, cuci muka anda dengan air bersih.

Demikianlah 4 panduan, tips berkesan, rahsia hebat, cara mudah bagaimana dan petua haluskan kulit muka. Amalkan petua haluskan kulit muka ini dengan konsisten dan bersungguh. In sha Allah anda memperolehi kebaikannya.

 

 

 

 

 

IKLAN

Produk haluskan kulit muka dengan menggunakan minuman collagen yang terbaik

panduan rahsia tips cara dan petua haluskan kulit muka

Makanan Tambahan Collagen Yang Mencukupi Untuk Tubuh Menjamin Kesihatan & Memutihkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah Juga Awet Muda

Gluta berry’s Collagen 5000mg adalah serbuk minuman antioksidan tinggi dariCollagen, Maqui Berry, Blueberry serta sari ekstrak herba untuk kecantikan wajah dari dalam dan peningkatan tenaga. Ia kaya dengan aktioksidan anthocyanin dariMaqui Berry (3 kali ganda antioksidan berbanding acai berry), enzim dan polyhenolserta aktioksidan glutathione.

Gluta Collagen Berry’s juga disarikan dengan vitamin A, C dan E serta cepat menyerap terus ke dalam darah melalui air liur tanpa melalui proses penghadaman yang mungkin mengurangkan keaktifan dan keberkesanannya. Dengan ini tidak hairanlah dalam masa yang singkat beberapa hari sahaja kulit anda akan kelihatan licin dan cerah

Produk pencuci muka collagen juga mampu haluskan kulit muka

cara teknik tips berkesan petua haluskan kulit muka

Pencuci Muka Yang Terbaik Untuk Wanita Dan Lelaki. Mengandungi Kolagen & Gluta. Baik Untuk Kulit

Hampir semua wanita selalu mencari jalan untuk menjadi awet muda dan cantik. Namun pengaruh stress sehari-hari dan usia dapat membuat wanita kehilangan sinar dan kelenturan kulit, yang secara bertahap menyebabkan kedutan, kekeringan dan noda-noda penuaan. Masalah-masalah tersebut dapat diselesaikan dengan menggunakan pencuci muka collagen ini.

Pembersih yang tidak mengandung minyak yang berasal dari sumber-sumber alami yang istimewa. Mengandung ekstrak Marine Collagen, Glutathione, Bio White, Chammomile Flower, Vitamin E, Arbutin dan ekstrak tumbuhan alami lainnya yang bermanfaat bagi kulit. Berfungsi untuk membersihkan muka dari minyak yang berlebih, riasan wajah, dan kotoran. Kulit akan terasa halus, cerah, lembut dan lembab namun tidak berminyak.

Jom Like Facebook Demibahagia Ya !!

 

facebook petua haluskan kulit muka

Klik Sini Dan Like Ye..