Cara Menjadi Suami Yang Hebat

Bagaimana cara untuk menjadi suami yang hebat? Menjadi suami yang hebat dan baik kepada isteri-isteri merupakan makam yang istimewa untuk lelaki yang menjadi suami. Suami yang hebat dapat memberikan kebaikan kepada isteri dan anak-anak. Suami yang baik dan cemerlang dapat menjaga dan mendorong isteri dan anak-anak ke arah kebaikan dan jalan yang diredhai oleh Allah. Menjadi suami yang hebat ini memerlukan usaha dan komitmen untuk mencapainya. Doa dan mengharap bantuan juga petunjuk dari Allah amat penting untuk menjadi suami yang hebat.

Tips, cara bagaimana, teknik, panduan, kaedah, petua dan cara untuk menjadi suami yang hebat adalah seperti berikut ini. Bersama-samalah kita mengambilnya dan mengamalkannya dalam kehidupan harian kita.

teknik panduan menjadi suami yang hebat

Romantik Suami Isteri Membawa Bahagia Rumahtangga

Petua Untuk Menjadi Suami Yang Hebat

1. Imam Solat – Suami yang mampu menjadi imam dalam solat adalah amat jelas mampu memimpin rumah tangganya. Maka isteri akan hormat kerana suaminya mempunyai kredibiliti yang sememangnya menjadi tuntutan dalam berkeluarga. Mampu menjadi imam dalam solat adalah tanda bahawa suaminya mampu memimpinnya ke jalan yang lebih baik dalam agama. Inilah cara menjadi suami yang hebat di dunia dan akhirat.

2. Mengajarkan Ilmu-ilmu Agama – Ramai di antara kita hari ini mampu menyediakan peralatan hiburan di rumah tetapi tidak dapat menyediakan peralatan untuk mengajarkan ilmu-ilmu agama. Sekiranya kita tidak mampu, carilah guru yang dapat membimbing kita dan keluarga kita. Ini juga amat penting kepada seorang suami dan hak isteri ke atas suami.

3. Suami Yang Matang – Ramai suami nampak matang sebelum mendirikan rumah tangga, tetapi hakikatnya tidak setelah mereka berkeluarga. Suami perlu matang dalam memberikan keputusan kerana isteri tetap akan meminta pandangan suami walaupun dia mungkin dapat membuat keputusan terhadap sesuatu perkara.

4. Pandai Memasak – Suami adalah penjaga kepada isteri dan anak-anak. Jangan kita hanya menjadi suami yang hanya tahu memakan air tangan isteri, kerana sebenarnya isteri juga akan lebih menyayangi suami yang pandai memasak. Air tangan suami juga mampu mengeratkan hubungan antara suami isteri dan juga anak-anak.

5. Suami Yang ‘Independent’ – Tahu menguruskan diri sendiri. Jangan hanya mengharapkan isteri untuk membasuh pakaian dan menggosok baju kerana ada waktunya mungkin isteri kita tidak dapat melakukan itu semua. Suami yang mampu melakukan kerja-kerja isteri mampu kelihatan comel dan romantik di mata si isteri. Cubalah, anda pasti akan nampak hasilnya nanti!

6. Mempunyai Prinsip dan Pendirian – Suami tidak boleh kelihatan lemah dengan hanya mendengar dan mengikut pandangan ahli keluarga sekiranya berlaku masalah keluarga.. Pendirian ini akan menunjukkan bahawa anda suami yang hebat di mata isteri. Pandangan ahli keluarga hanyalah pembimbing bukanlah keputusan kepada masalah anda.

7. Menjaga Anak-anak Bersama Isteri – Banyak berlaku di kalangan kita, isteri ditatang bagai minyak yang penuh ketika sedang mengandung, tetapi setelah selamat bersalin suami hanya menyerahkan penjagaan anak kepada isteri sepenuhnya. Lebih-lebih lagi jika anak yang dilahirkan bukan anak sulong. Isteri mengalami kepenatan menguruskan rumah tangga dua kali ganda selepas melahirkan anak. Tanggungjawab ini juga perlu dirasai oleh suami. Bersamalah bangun malam ketika anak menangis kelaparan. Pastinya isteri akan lebih menghargai kerjasama yang anda berikan.

8. Jadilah Suami Serba Tahu – Suami yang serba boleh dengan erti kata mempunyai pengetahuan yang serba-serbi. Isteri amat rasa kagum apabila suaminya mempunyai pengetahuan dalam pelbagai bidang. Baik dari selok-belok rumah tangga, ekonomi, politik, pendidikan dan sebagainya. Suami yang sebegini bukan sekadar disayangi isteri bahkan juga disayangi mertua.

Demikian dikongsikan 8 tips, cara bagaimana, teknik, panduan, kaedah, petua dan cara untuk menjadi suami yang hebat adalah seperti berikut ini. Bersama-samalah kita mengambilnya dan mengamalkannya dalam kehidupan harian kita.

Semoga kita berjaya menjadi suami yang hebat….

 

 

 

 

PRODUK RUMAHTANGGA SUAMI ISTERI YANG HEBAT DI SEBELAH KANAN INI.. LIHAT-LIHAT DAN BACALAH YER… MUNGKIN ANDA DAN PASANGAN MEMERLUKANNYA..