Bagaimana Cara Merawat Migrain Dengan CMD Revell

Penyakit Migrain merupakan penyakit yang menjadi kepala pening yang amat sangat hinggakan menggangu kerja harian seseorang memerlukan (untuk mencuba) cara merawat migrain secara semulajadi dan selamat dengan menggunakan produk CMD Revell ini. Produk CMD Revell ini merupakan penawar ajaib 1001 guna yang sangat berguna dan terbukti berkesan untuk merawat masalah migrain atau masalah sakit dan pening kepala ini. Gunalah secara istiqamah mengikut cara penggunaan yang disyorkan dan juga memanjatkan doa kepada Allah untuk menyembuhkan masalah migrain dan pening kepala yang dialami itu. In shaa Allah..

Dengarkan perkongsian ini testimoni pesakit migrain dan gastrik mendapat manfaat dengan menggunakan CMD Revell (Concentrated Mineral Drops) sebagai usaha untuk cara merawat migrain beliau.

Jom kita tengok sekarang

TESTIMONI PESAKIT MIGRAIN DAN GASTRIK MENGGUNAKAN CMD REVELL

JANGAN BERLENGAH, AYUH KITA DAPATKAN CMD SEKARANG JUGA UNTUK “UBAT SEMULAJADI” UNTUK MERAWAT MASALAH PENYAKIT MIGRAIN YANG DIHADAPI
cara merawat migrain

Apa Itu Masalah Penyakit Migrain

Migrain merupakan salah satu sebab kepada sakit kepala yang berulang. Kira-kira 1 daripada 4 wanita dan 1 daripada 12 lelaki mengidap migrain pada suatu masa sepanjang hayat mereka. Biasanya migrain bermula dari zaman kanak-kanak atau remaja, dan menjadi lebih ketara pada zaman remaja. Umumnya migrain menjadi kurang kerap selepas umur 45-50 tahun, walaupun ada yang mungkin tidak hilang seumur hidup mereka. Punca sebenar migrain masih tidak diketahui. Namun begitu, peluang untuk seseorang mendapat migrain menjadi lebih tinggi jika ahli keluarga terdekatnya juga mengidap migrain.

Migrain secara umumnya boleh dibahagikan kepada 2 jenis yang utama :

Migrain tanpa aura: pesakit mendapat sakit kepala tanpa aura (tanda amaran). Ini adalah 5 kali lebih kerap daripada migrain dengan aura.

Migrain dengan aura: sakit kepala didahului dengan aura.

Faktor Yang Menyebabkan Masalah Sakit Migrain

Migrain mungkin berlaku lebih kerap jika adanya faktor pencetus :

Makanan: alkohol, buah-buahan sitrus, kafein (kopi, teh), makanan yang mengandungi tyramine (keju, yogurt, kacang dan sebagainya)

Persekitaran: merokok atau bilik yang berasap rokok, cahaya terang seperti skrin yang terang atau cahaya yang berkelipan dari rancangan televisyen, bunyi bising, dan bau yang kuat contohnya minyak wangi

Psikologi: Kemurungan, cemas, marah, keletihan, tekanan dan sebagaimya. Sesetengah serangan sakit kepala tidak berlaku semasa pesakit mengalami tekanan, tetapi berlaku apabila pesakit berada dalam keadaan yang relaks, sepertimana yang dipanggil ‘migrainhujung minggu’ (weekend migraine)

Ubat-ubatan: rawatan hormon, sesetengah ubat tidur dan ubat perancang keluarga.

Lain-lain: haid, pertukaran masa tidur, putus haid

Rujukan

bagaimana cara merawat migrain dengan cmd revell

Bagaimana Cara Merawat Migrain

Terdapat 10 Cara Merawat Migrain yang ditulis dalam artikel di internet antaranya

1. Guna limau kasturi diperahkan dilumur dikepala pesakit

2. Mengurut kepala dengan minyak panas

3. Guna pek ais dan ditekapkan dikepala.

4. Menjauhi MSG atau perisa makanan

5. Rehatkan diri

6. Guna cuka epal

7. Letakkan kain basah di dahi

8. Rendam kaki dalam bekas air panas

9. Rawatan akupuntur

10. Minum air elektrolit – CMD merupakan air mineral beralkali yang dapat mengembalikan bendalir badan dengan segera seterusnya mampu sebagai cara merawat migrain yang sangat berkesan berbanding air 100 plus & Revive kerana dua air tersebut mengandungi kandungan gula yang sangat tinggi yang akan memberikan kesan negatif lain kepada badan.

Jangan tunggu lagi.. Baca lanjut Concentrated Mineral Drops CMD Revell sekarang juga!!

RAHSIA BAGAIMANA MINERAL SEMULAJADI MAMPU MENJADI CARA MERAWAT MIGRAIN DENGAN BERKESAN

Lihat Bagaimana CMD Mampu Sebagai Cara Merawat Migrain Dengan Berkesan Dengan Demo Ini !