Cara Sauna Yang Betul

Ramai orang yang menggunakan sauna tidak tahu cara sauna yang betul ini. Cara sauna yang betul ini penting untuk memastikan kita mendapat kesan yang optimum tanpa memudaratkan kesihatan. Mengamalkan penggunaan sauna ini amat baik kepada mereka yang kurang masa untuk bersenam bagi mengeluarkan peluh. Cara sauna yang betul akan membolehkan toksin tubuh dikeluarkan dari tubuh melalui perpeluhan. Oleh itu marilah kita membaca artikel cara sauna yang betul ini. Ini boleh dijadikan panduan bersauna atau petua untuk bersauna yang betul.

petua panduan cara sauna yang betul

Bersauna Baik Untuk Mereka Kurang Masa Untuk Bersenam !

Petua Bersauna

Jika anda ingin bersauna, ia memerlukan komitmen dan usaha yang konsisten. Jika tujuan bersauna adalah untuk melihat kesan yang ketara, anda juga disarankan untuk menjaga pemakanan. Jangan memakan makanan yang boleh mengandungi lemak.

1. Minum Air 8 Gelas Sehari – Minum air yang mencukupi untuk mengelakkan badan terhidrat apabila bersauna. Air boleh membantu badan anda mengeluarkan toksin dalam badan. Ia juga membantu meningkatkan kadar metabolisme dalam badan. Pastikan anda meminum air sebelum dan selepas bersauna. Ini penting, agar badan anda tetap berasa segar, bertenaga serta membuatkan badan anda lebih bersedia untuk mengeluarkan banyak peluh. Ia amat baik untuk menghilangkan lemak dan membuang toksin di dalam badan.

2. Mandi Selepas Peluh Kering – Anda disarankan untuk mengeringkan badan seketika sehingga peluh di badan benar-benar kering. Cara begini mampu mengelakkan masalah kulit seperti panau dan lain-lain.

Demikianlah mengenai panduan, petua bersauna atau cara sauna yang betul yang boleh diamalkan oleh sama ada lelaki atau wanita yang kurang masa untuk bersenam. Bersauna secara konsisten seminggu 3 kali akan membolehkan kita menguruskan atau mengurangkan berat badan.

Cara sauna yang betul ini harus dititik beratkan oleh mereka yang ingin melakukan sauna.

 

 

IKLAN

Pesanan Paksu kepada pelawat-pelawat; untuk kita bersama-sama berusaha untuk yang terbaik kepada diri & pasangan kita. Jika kita atau pasangan menghadapi sesuatu masalah yang menyebabkan perhubungan kita menjadi renggang, kurang dan tak seperti dulu.. Maka, ambillah inisiatif untuk menyelesaikannya. Jangan hanya mengharapkan pasangan; (baik suami atau isteri), tetapi ambilah sikap mulakan dulu untuk setiap yang baik. Kerana matlamat kita semua sama iaitu Ke Arah Rumahtanngga Yang Bahagia, Ceria, Berkat & Mendapat Rahmat Allah. Kepada si isteri, jadilah isteri yang taat pada suami & Allah, kerana dengan itu ANDA mampu mendapat janji Syurga Allah. Kepada si suami, sama-sama kita membentuk isteri-isteri, juga anak-anak kita untuk berada dalam landas Nabi SAW & Agama Allah…

Jika memilih satu produk untuk diri, maka pilihlah juga produk MUNGKIN SEBAGAI HADIAH buat pasangan ANDA. Semoga perhubungan kita suami isteri bahagia, ceria & penuh kenikmatan. Moga dengan usaha kita ini, kita semua mendapat ganjaran, keberkatan, keredhaan & rahmat Allah yang tidak terhingga di dunia & di akhirat kelak. Amin…

PRODUK BEST SUAMI ISTERI ADA DISEBELAH KANAN BLOG INI YA..

 

LIHAT-LIHATLAH

 

Jom like kami di facebook ya !