Kebaikan Hubungan Seksual Kepada Tubuh Badan

Hubungan seksual dan kehidupan manusia memang tidak dapat dipisahkan. Manusia amat memerlukan kepada seksual kerana itulah lumrah kepada kehidupan manusia. Hubungan seksual yang sah amat penting untuk menjaga dari kemurkaan Allah. Hubungan seksual dengan pasangan yang tidak sah akan menyebabkan berlakunya pelbagai masalah. Masalah yang sering timbul disebabkan perhubungan seks yang tidak sah sudah kita semua maklum.

Dalam kajian sains mendapati banyak kelebihan daripada hubungan seksual ini kepada tubuh badan manusia. Hubungan seksual yang sihat akan mengundang pelbagai kebaikan. Antara kebaikan hubungan seksual kepada tubuh badan adalah seperti berikut ini.

Kebaikan Hubungan Seksual

Seks Yang Sihat Akan Memberikan Banyak Kebaikan Kepada Tubuh Badan Manusia

Kelebihan & Kebaikan Hubungan Seksual Dari Aspek Saintifik

1. Seks mengurangkan tekanan – Kebaikkan seks yang utama ialah ia mengurangkan tekanan darah dan ‘stress’ secara keseluruhannya. Mengikut kajian, terdapat kaitan yang kuat di antara hubungan seks dan penurunan tekanan darah.

2. Seks meninggikan immuniti badan – Aktiviti seksual yang baik bermakna anda mempunyai kesihatan fizikal yang baik. Melakukan hubungan seks 2-3 kali seminggu dikaitkan dengan tahap antibodi A yang tinggi yang melindungi anda dari demam dan jangkitan kuman yang lain.

3. Seks membakar lemak – Seks selama 30 min membakar 85 kalori atau lebih, dan merupakan kaedah senaman yang baik kerana ia melibatkan aktiviti fizikal dan mental yang menyeluruh.

4. Seks menguatkan kesihatan jantung – Ia bukan sahaja menguatkan jantung malahan mengurangkan serangan jantung berbanding dengan mereka yang lebih kurang aktiviti seks.

5. Seks membuatkan anda lebih menyayangi – Pelukan mesra semasa hubungan seks merembeskan hormon oxytocin yang dipanggil “love” hormon yang mempengaruhi rasa sayang dan mengasihi.

6. Seks mengurangkan sakit – Semasa hormon oxytocin meninggi, tahap endorphins meningkat dengan tinggi menyebabkan rasa sakit berkurangan.

7. Seks mengurangkan risiko kanser prostat – Didapati ejakulasi yang kerap pada usia 20’an mungkin boleh mengurangkan risiko kanser prostat semasa anda meningkat berusia.

8. Seks menguatkan otot pelvis – Senaman kegel semasa seks menguatkan otot pelvis seterusnya mengurangkan risiko rahim jatuh dan masalah terkencing apabila usia menopos nanti.

9. Seks membuat anda tidur lebih lena – Oxytocin yang dirembeskan memberikan rasa mengantuk dan mendorong tidur yang lebih nyenyak.

Oleh itu, jangan abaikan seks.

Demikian diantara 9 kelebihan dan kebaikan hubungan seksual kepada tubuh badan badan

 

TAMBAH TENAGA SUAMI KETIKA HUBUNGAN SEKSUAL & MERAWAT MASALAH SEKSUAL SUAMI

kebaikan hubungan seksual kepada suami dan isteri

Kapsul Herba Khas & Istimewa Buat Para Suami

 

PELBAGAI YANG ISTIMEWA UNTUK HUBUNGAN SEKSUAL SUAMI ISTERI LEBIH BAHAGIA DAN LUARBIASA DISEBELAH KANAN BLOG INI.. LAWATILAH YE & BACALAH