Menggebukan Dan Mencerahkan Kulit

Ramai mereka yang berusaha untuk menggebukan dan mencerahkan kulit wajah mahupun tubuh badan. Kulit yang gebu dan cerah sedap dipandang. Jika isteri, suami pasti suka dan sejuk mata memandang kepada isteri yang kulitnya gebu dan cerah. Untuk menggebukan dan mencerahkan kulit menyebabkan wanita seluruh dunia menghabiskan berbillion USD setahun. Mereka sanggup berbelanja untuk menggebukan dan mencerahkan kulit wajah dan tubuh badan.

Menggebukan dan mencerahkan kulit merupakan suatu industri yang besar. Kebanyakkan mereka yang sangat untuk menggebukan dan mencerahkan kulit adalah dari kaum wanita. Namun peratusan lelaki juga meningkat dalam permintaan produk menggebukan dan mencerahkan kulit ini. Lelaki juga sedar dan mahu kulit mereka cerah, putih, bebas jerawat dan sebagainya. Kadangkala produk menggebukan dan mencerahkan kulit berasaskan collagen memberikan kesan positif lain kepada tubuh badan. Lelaki suka menggunakan produk collagen untuk fungsi tubuh badan yang lain selain untuk mendapatkan kulit yang gebu, cerah, halus dan cantik.

Khasiat Lobak Merah Menggebukan Dan Mencerahkan Kulit

Banyakkan Makan Lobak Merah Baik Untuk Kulit

Tips, Petua, Panduan, Teknik, Kaedah, Cara, Bagaimana Untuk Menggebukan Dan Mencerahkan Kulit yang terdapat dalam petua orang melayu yang boleh diamalkan untuk mendapatkan kulit yang cerah, merah, gebu dan cantik untuk lelaki dan wanita amalkan.

Petua Melayu Lama Untuk Menggebukan Dan Mencerahkan Kulit

Orang tua-tua dahulu menggunakan pulut goreng yang ditumbuk halus, dicampur bedak sejuk dan dijadikan lulur. Ramuan ini digosok seminggu sekali pada seluruh badan. Ia berfungsi untuk menanggalkan daki dan sel-sel mati serta menghaluskan kulit. Manakala serbuk beras pulut dan beras pulut hitam khusus untuk menanggalkan sel kulit mati, mengurangkan parut, di samping memerah dan memutihkan kulit wajah dan badan.

Cara-Caranya:

1. Rendam beras pulut hingga lembut, kemudian tumbuk sehingga lumat.

2. Sebelum mandi, lumurkan seluruh badan dengan beras yang ditumbuk.

3. Biarkan lumuran tersebut separuh kering dan sental kulit anda perlahan-lahan.

4. Bilas badan anda dengan air mandian. Amalkannya sekerap yang mungkin.

5. Untuk hasil yang terbaik amalkannya 2 kali seminggu. Kulit tubuh anda dijamin akan cerah dan berseri-seri.

 

Demikan lah tadi yang boleh dikongsikan mengenai Tips, Petua, Panduan, Teknik, Kaedah, Cara, Bagaimana Untuk Menggebukan Dan Mencerahkan Kulit yang terdapat dalam petua orang melayu yang boleh diamalkan untuk mendapatkan kulit yang cerah, merah, gebu dan cantik untuk lelaki dan wanita amalkan.

 

PRODUK YANG AMAT DISYORKAN KEPADA ANDA UNTUK MENDAPAT KULIT YANG GEBU DAN CANTIK

produk untuk menggebukan dan mencerahkan kulit wajah

Pencuci Muka All In One Untuk Lelaki & Wanita Mampu Memutihkan Kulit & Menghilangkan Jeragat Dalam Masa 5 Hari

 

JUGA SACHET COLLAGEN YANG SEDAP PERISA BERRY YANG LAZAT INI

collagen mampu menggebukan dan mencerahkan kulit suami dan isteri

Makanan Tambahan Collagen Yang Mencukupi Untuk Tubuh Menjamin Kesihatan & Memutihkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah Juga Awet Muda