Panduan Kuruskan Badan

Panduan kuruskan badan ini khas buat suami dan isteri. Artikel ini membincangkan kaedah dan panduan kuruskan badan untuk diamalkan oleh suami dan isteri, lelaki atau wanita untuk menguruskan badan. Pemahaman dan teknik yang betul harus digunakan untuk menguruskan badan. Panduan kuruskan badan boleh di search dan didapati di google.

Berikut adalah teknik mudah dan panduan kuruskan badan yang boleh kita ikut dan amalkan. Ayuh kita mengikuti panduan kuruskan badan ini agar kita mencapai cita-cita menguruskan badan. Dengan menguruskan berat badan juga akan memberikan kesan baik kepada kesihatan kita.

panduan kuruskan badan dengan cepat berkesan dan selamat

Kuruskan Badan Bukan Sesuatu Yang Mustahil !!

Berikut adalah 10 tips, teknik, langkah mudah, cara berkesan, bagaimana cara atau panduan kuruskan badan yang boleh kita amalkan.

1. Kurangkan berat badan anda secara perlahan-lahan, iaitu penurunan dalam lingkungan 0.5 kg ke 1.0 kg dalam seminggu. Biasanya 0.5 kg adalah angka yang mampu dicapai oleh kebanyakan orang. Tetapi jangan terlalu memaksa jika anda tidak berupaya mencapai sasaran awal. Disiplinkan diri dan lakukan secara beransur-ansur.

2. Jangan amalkan sebarang ubat-ubatan dengan tujuan menurunkan berat badan. Lebih-lebih lagi tanpa mendapat nasihat atau kebenaran doktor. Ada banyak risikonya.

3. Ambil makanan dan minuman yang rendah kalori dan mempunyai kandungan nutrien yang tinggi. Kurangkanlah sebanyak 500 kalori sehari untuk tujuan mengurangkan berat badan. Juga, kurangkan pengambilan makanan ataupun minuman yang manis (kandungan gula yang tinggi). Lebihkan memakan buah-buahan dan sayur-sayuran segar.

4. Elakkan memakan makanan ringan di antara waktu makan. Sebaliknya, anda boleh gantikan dengan sekeping biskut cream crackers dengan secawan kopi atau teh kurang manis (rendah lemak). Ataupun makan saja buah-buahan.

5. Banyakkan minum air mineral.

6. Tetapkan waktu makan anda setiap hari.

Sebagai contoh:

Sarapan di antara jam 7.00 ke 7.30 pagi,

Makan di antara waktu pagi dan tengahari (10.00 – 11.00 pagi),

Makan tengahari (12.30 tengahari – 1.30 petang)

Minum petang (3.30 – 4.00 petang)

Makan malam (6.30 petang – 7.30 malam)

Kemudian, disiplinkan diri anda agar makan pada waktu yang ditetapkan. Jika dicepatkan atau dilambatkan sedikit pun tidak menjadi hal. Ikut keadaan dan kesesuaian anda.

7. Makanlah di ruang makan dan bukannya di depan TV.

8. Biasakan diri menggunakan pinggan yang lebih kecil semasa makan. Tujuannya, supaya anda tidak mengambil terlalu banyak atau menambah lauk-pauk yang berlemak atau berkalori tinggi.

9. Penuhkan hari anda dengan melakukan aktiviti tertentu bagi mengelakkan daripada asyik teringatkan makanan.

Sebagai Contoh:

Lakukan aktiviti senaman 3 hingga 5 kali seminggu. Lakukan selama 30 minit setiap hari.

Anda juga boleh pecahkan kepada 3 sesi setiap hari:

a) 10 minit untuk setiap sesi.
b) Buat 10 minit di waktu pagi
c) 10 minit pada waktu tengahari
d) 10 minit sewaktu petang.

10. Rehat mesti secukupnya. Tidur 6 hingga 8 jam sehari.

 

Demikian tadi yang dikongsikan adalah 10 tips, teknik, langkah mudah, cara berkesan, bagaimana cara atau panduan kuruskan badan yang boleh kita amalkan.

Produk kuruskan badan yang hebat dan baik yang boleh diambil oleh suami mahupun isteri, lelaki mahupun wanita adalah

 

PRODUK HEBAT KURUSKAN BADAN

tips bagaimana cara petua berkesan pantas panduan kuruskan badan

Dapatkan Be Fit Dengan Harga Istimewa Ini !!!