Pantang Larang Untuk Suami

Berikut dikongsikan pantang larang untuk suami bagi meningkatkan dan mengelak masalah tenaga batin suami. Anda nilailah sama ada sesuai atau tidak pantang larang untuk suami ini untuk anda ikuti. Dalam masyarakat Melayu banyak nasihat dan pantang larang untuk suami bagi meningkatkan prestasi dan mengelak masalah tenaga batin suami ini. Namun yang demikian ada juga nasihat dan pantang larang untuk suami yang bercanggah dengan agama. Oleh itu para suami harus bijak dan berilmu sebelum menerima dan mengamalkan pantang larang untuk suami ini. Janganlah juga suami menerima sesuatu pantang larang yang bertentangan dengan agama secara bulat-bulat ya !

pantang larang untuk suami

Khas Buat Para Suami

Berikut adalah dikongsikan mengenai pantang larang untuk suami atau lelaki. Mungkin apabila suami atau lelaki kerap melakukan seperti yang dinyatakan dalam larangan tersebut akan menjadikan suami lemah tenaga batinnya.

Pantang Larang Untuk Suami Melayu Lama Untuk
Kebaikan Tenaga Batin Lelaki

Segala apa yang dilakukan mempunyai kesan samada serta merta atau berjangka panjang. Pelbagai pantang larang telah diajarkan oleh orang-orang tua Melayu bagi menjaga kesihatan tenaga batin. Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil dari pengalaman orang-orang terdahulu.

1: Jangan amalkan meminum air batu kerana ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila berjima’. Batang zakar harus sentiasa panas.

2: Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

3: Jangan amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

4: Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar. Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

5: Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar, tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.

6: Jangan buang air kecil di atas tanah atau ketika berendam dalam air.

7: Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima’ lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

 

Berikut tadi adalah 7 pantang larang untuk suami bagi meningkatkan prestasi dan memberikan kebaikan batin kepada para suami.

Semoga para suami dan isteri mendapat manfaat dari perkongsian pantang larang untuk suami ini

 

 

 

IKLAN

PRODUK KHAS UNTUK SUAMI DAN ISTERI

ADA DISEBELAH KANAN BLOG INI..

TENGOK2LAH DAN BACA2LAH

SEMOGA ADA KEBAIKAN UNTUK ANDA DAN PASANGAN..

MUNGKIN ANDA MEMERLUKANNYA SUATU MASA NANTI

Like laman facebook kami ini…