Penawar Kencing Manis Yang Paling Mujarab, Selamat Dan Semulajadi

Samaada anda sihat ataupun anda sedang mengidap masalah penyakit kencing manis, ANDA memerlukan penawar kencing manis yang paling mujarab ini. Penawar kencing manis berkhasiat untuk tubuh untuk memotong kadar gula dengan berkesan, membantu meningkatkan stamina badan, merangsang hormon tubuh untuk melawan penyakit, menyingkirkan toksin dalam badan, mengalkali badan atau menuetralkan pH tubuh agar sentiasa kuat untuk merawat masalah kencing manis dengan cepat, selamat dan semulajadi.

Penawar kencing manis ini diperlukan oleh semua kerana masalah kencing manis telah menjejas 4.6 juta kehidupan rakyat Malaysia. Satu statistik yang amat membimbangkan. Penyakit kencing manis menyebabkan seseorang “dipenjara” sebab pesakit kencing manis boleh dikata tiada kebebasan. Masalah-masalah yang sering dihadapi oleh pesakit kencing manis sentiasa diabaikan atau tidak diambil berat oleh keluarga pesakit.

apakah dan bagaimana cara penawar masalah penyakit kencing manis secara tradisional dan berkesan serta mujarab

AYUH KITA SAMA-SAMA IKHTIAR SEBELUM MELARAT DAN TERLAMBAT !!

Perkara-perkara yang menyebabkan kesengsaraan pesakit kencing manis adalah seperti berikut:

1) Dilarang mengambil makanan kegemaran
2) Tahan lapar sepanjang hari
3) Letih dan lemah dari segi fizikal dan mental
4) Kebimbangan terhilang anggota badan
5) Kebahagian seks suami isteri terjejas
6) Depresi (emosi panas baran dan kerap rasa sedih)

JIKA ANDA SIHAT SEKALIPUN, BEBAS DARI MASALAH KENCING MANIS ATAU LAIN-LAIN PENYAKIT KRONIK…

ANDA MASIH MEMERLUKAN PENAWAR KENCING MANIS DAN PENYAKIT INI KERANA IANYA BUKAN SAHAJA MENYINGKIRKAN TOKSIN DALAM BADAN KITA MALAH MEMBEKALKAN KITA HAMPIR 72 MINERAL YANG DIPERLUKAN BADAN.

BADAN JADI KUAT UNTUK MELAWAN SETERUSNYA MENYEMBUHKAN PENYAKIT KENCING MANIS DAN LAIN-LAIN..

PENAWAR KENCING MANIS INI JUGA TERBUKTI SECARA KLINIKAL MAMPU MENCEGAH DARI TERKENA MASALAH PENYAKIT KENCING MANIS INI..

PENAWAR KENCING MANIS MERUPAKAN MEMPUNYAI 1001 KEBAIKAN YANG MERUPAKAN SUATU PRODUK YANG AJAIB DI ABAD INI..

ANDA PERLU MEMILIKI DAN MENGAMALKANNYA HARI INI JUGA !!

cara merawat masalah penyakit kencing manis boleh dirawat dan disembuhkan dengan menggunakan CMD Revell

Penderitaan Pesakit Yang Mengidap Masalah Kencing Manis AKIBAT Badan Terlalu Bertoksin Dan Berasid Tinggi

ADAKAH ANDA MENGIDAP MASALAH PENYAKIT KENCING MANIS ?

Berikut adalah tanda-tanda SESEORANG menghidapi Kencing Manis

1) Kerap kencing malam
2) Senang rasa lapar dan dahaga
3) Berat badan menurun sebaliknya nafsu makan bertambah
4) Cepat rasa letih dan sering mengantuk
5) Mudah timbul bisul dengan kesembuhan yang lama
6) Gatal-gatal
7) Kebas-kebas / Kesemutan
8) Ghairah seks menurun
9) Penglihatan kabur

ADAKAH ANDA KESAN LAIN YANG DISEBABKAN KENCING MANIS ?

Komplikasi Kencing Manis

1) Tekanan darah tinggi, strok
2) Susah tidur, emosi, depresi
3) Serangan jantung
4) Gagal ginjal
5) Hiperglikemia (paras gula darah yang terlalu tinggi) – menyebabkan koma, kematian
6) Hipoglikemia (paras gula darah yang terlalu rendah) – menyebabkan koma, kematian
7) Kebutaan
8) Penyakit mulut dan gusi
9) Masalah kulit
10) Kerosakan saraf (mati rasa)
11) Mati pucuk

Masalah Kencing manis adalah bukan isu yang boleh dipandang remeh. Kita perlu sentiasa ingat, Penyakit menyerang tidak mengenal umur dan sesiapa sahaja boleh diserang penyakit atau berpotensi dihidapi penyakit. Oleh itu kita perlulah sentiasa memastikan keadaan tubuah sentiasa sihat dan cergas

Bagi yang telah Menghidap / mengalami masalah kencing manis, Doktor akan sarankan anda untuk bergantung sepenuhnya dengan ubat-buatan dan rawatan yang ditawarkan untuk mengawal kadar gula dalam badan supaya tidak KRONIK. Kos rawatan juga agak mahal dan memberikan kesan buruk jangka panjang

TETAPI Anda masih BELUM TERLAMBAT dan boleh mendapatkan PENAWAR KENCING MANIS ini untuk merawat masalah Kencing manis selain daripada terus bergantung pada ubatan doktor. Anda sendiri juga tahu kesan sampingan pengambilan ubat-ubatan hospital akan menjejaskan kesihatan tubuh pada jangka panjang.

OLEH ITU BUATLAH KEPUTUSAN ANDA SEKARANG JUGA !

CUBA PENAWAR KENCING MANIS INI HARI INI JUGA !

PENAWAR KENCING MANIS INI SUDAH TERBUKTI DENGAN RIBUAN TESTIMONI PESAKIT KENCING MANIS TELAH SEMBUH.

SUDAH 20 TAHUN DALAM PASARAN MALAYSIA

PENAWAR KENCING MANIS INI SESUAI DAN TERBUKTI BERKESAN MERAWAT, MENGAWAL DAN MENCEGAH PENYAKIT KENCING MANIS !

ANDA BERUNTUNG HARI INI.. ALHAMDULILLAH

PERINGKAT MASALAH PENYAKIT KENCING MANIS

Peringkat Pertama: Darah Pekat dan Gelap
Kandungan gula dan toksik yang semakin meningkat di dalam darah akan menyebabkan sel-sel darah merah melekat bersama dan menjadi gelap dan lekit yang menghalang pengaliran darah yang lancar.

Peringkat Ke-2: Kerap Rasa Panas dan Dahaga
Kepekatan gula yang semakin bertambah di dalam darah akan meningkatkan tekanan osmosis darah dan menyebabkan air ‘diserap’ keluar daripada sel-sel badan. Sel-sel yang menjadi semakin layu inilah yang menghantar signal dahaga kepada otak untuk meminta bekalan air.

Peringkat Ke-3: Kerap Rasa Letih dan Mengantuk
Darah yang telah menjadi pekat dan mengalir dengan perlahan tidak boleh mengangkut oksigen dan nutrien ke seluruh badan dengan efektif. Apabila otak anda tidak terima bekalan oksigen yang mencukupi, anda akan kerap rasa letih dan mengantuk. Kualiti tidur anda turut terganggu. Tidur 8 atau 9 jam satu hari (lebih daripada cukup), tetapi masih senang rasa letih dan ngantuk, khasnya pada waktu petang.

Peringkat Ke-4: Lemah Tenaga Batin atau Mati Pucuk. Persembahan Tidak Tahan Lama
Tidak kira lelaki atau perempuan, masalah kencing manis akan mengganggu sistem hormon dan pengaliran darah badan anda dan menjejas nafsu seks anda.

Peringkat Ke-5: Tompok atau Bintik Mula Muncul Pada Kulit, Rasa Gatal atau Kebas-kebas
Ini merupakan tanda sel-sel badan mula merosot akibat daripada kekurangan bekalan sumber tenaga, iaitu glukosa yang terapung di dalam saluran darah kerana tidak dapat masuk ke dalam sel. Kandungan gula yang terlalu pekat dalam darah akan menyebabkan kesesakan pengaliran darah yang akhirnya mengeras menjadi gumpalan yang muncul dalam bentuk tompok-tompok.

Peringkat Ke-6: Bahagian Kulit, khasnya pada Kaki Mula Mati dan Menjadi Hitam dan Gelap.
Pengerasan darah pada tompok-tompok tadi menyekat bekalan oksigen dan nutrien kepada sel-sel kulit. Sel-sel kulit akan mula mati dan keadaan akan bertambah semakin cepat.

DEDAHKAN CARA INI? TEKAN SINI!

Peringkat Ke-7: Gangrene Bernanah Mula Muncul di Hujung Jari Kaki atau Tapak Kaki
Jari-jari kaki atau tapak kaki merupakan bahagian yang paling jauh daripada jantung, darah yang sampai dekat sana sudah pun kehilangan daya tolakan. Tambahan lagi darah bergula yang pekat. Makanan dan oksigen tidak dapat sampai dan sisa toksik tidak dapat diangkut keluar, keadaan yang ‘perfect’ untuk pertumbuhan bakteria. Ini adalah kerana sel darah putih yang bertugas untuk bunuh bakteria tidak dapat sampai ke tempat dijangkit. Tentera bakteria boleh merebak dalam masa sangat singkat.

Peringkat Ke-8: Jakitan Gangrene Merebak, Bakteria Sudah Makan Daging Sampai Tulang Terdedah!
Jangkitan bakteria yang tidak terkawal, penyelesaian (sementara) adalah… Potong! Mula-mula potong tapak kaki dulu. Kalau jangkitan masih merebak naik, potong betis, kemudian paha…

Peringkat Ke-9: Penglihatan Menjadi Semakin Kabur
Kapilari yang terdapat pada mata adalah yang paling halus, apabila pengaliran darah (yang pekat) terjejas. Sel-sel mata akan semakin merosot dan akhirnya menjadi katarak atau… Buta!

Peringkat Ke-10: Masalah Buah Pinggang, Pertumbuhan Batu Karang, Tekanan Darah Tinggi, dan lain-lain Penyakit Sekunder.
Buah pinggang menjadi semaking lemah kerana beban yang semakin bertambah. Bukan sahaja ia perlu menanggung penapisan glukosa yang banyak, ia juga perlu berkerja keras untuk menyingkirkan sisa-sima kimia yang berasal daripada ubat-ubat yang anda makan itu.

Peringkat Terakhir
Pergi ke hospital dan lihat dengan mata sendiri, bagaimana nyawa mangsa-mangsa kencing manis berakhir… Sungguh menyedihkan!

Punca Penyakit Kencing Manis Yang Telah Diabaikan Oleh Perubatan Moden

“Anda Merupakan Apa Anda Pernah Makan”

Sebenarnya, makanan boleh dikategori kepada dua jenis. Iaitu makanan berasid dan makanan beralkali. Gaya pemakanan yang seimbang perlu mengandungi 20{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} makanan berasid dan 80{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} makanan beralkali.

Contoh makanan berasid (80{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615}):
Nasi, kuih, mee, roti, gula, goreng-goreng, daging, ayam, kambing, seafood, kacang dan sebagainya

Contoh makanan beralkali (20{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615}):
Sayur-sayuran, buah-buahan, air bermineral tinggi, air zam-zam

Namun, gaya pemakanan zaman sekarang sudah terbalik. Kita lebih suka mengambil 80{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} makanan berasid dan 20{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} makanan beralkali. Itulah punca penyakit moden. Teori perkembangan pelbagai penyakit yang disebabkan oleh asid berlebihan adalah seperti berikut:

Pengambilan makanan berasid yang berlebihan >>> toksik berasid terkumpul >>> darah pekat dan gelap >>> oksigen tidak mencukupi >>> sel-sel tidak dapat oksigen dan khasiat yang diperlukan >>> kemerosotan fungsi organ >>> pelbagai jenis penyakit

“Asid yang berlebihan merupakan punca segala penyakit.” Dr. Zhang Jiarui (Doktor Perubatan)

Jadi, meneutralizekan asid berlebihan badan merupakan asas untuk mengubati pelbagai jenis penyakit termasuklah penyakit kencing manis.

Khasiat-khasiat Yang Diperlukan Untuk Menyelesaikan Penyakit Kencing Manis

Untuk kesan pemulihan yang paling berkesan bagi penyakit diabetes. Khasiat-khasiat semulajadi dibawah telah terbukti berkesan secara saintifik untuk menangani kencing manis dalam masa yang paling singkat.

1) Makanan Beralkali Tinggi
Makanan beralkali tinggi adalah penting untuk meneutralizekan asid berlebihan yang terkumpul dalam badan. Selepas asid berlebihan dihilangkan, oksigen boleh diedarkan ke seluruh badan secara efektif lalu mengaktif semula fungsi pankreas yang telah merosot

2) Mineral
Rintangan Insulin adalah satu keadaan di mana insulin tidak dapat berpaut dengan reseptor pada permukaan membran sel untuk membuka laluan (Glucose Channel) yang membenarkan glukosa diangkut ke dalam sel untuk digunakan. Daripada kajian saintis terkini, mineral seperti kromium, magnesium dan zink boleh tolong “MEMBUKA” laluan tersebut dengan cara meningkatkan keberkesanan insulin.

3) Antioksidan
Daripada pandangan perubatan semulajadi, kencing manis disebabkan oleh keradangan. Keradangan dibayangkan sebagai api yang tengah “TERBAKAR” pada pankreas. Manakala untuk memadamkan api itu, kita memerlukan “AIR” yang secukupnya. Di ini, “AIR” adalah antioksidan yang boleh mengurangkan keradangan.

4) Tenaga Bio (Sinar Inframerah Gelombang Jauh)
Pesakit kencing manis sering menghadapi masalah kebas-kebas atau semut-semutan sebab pengedaran darah yang tidak lancar. Perkara ini menjadi lebih teruk bagi mereka yang tidak boleh bersenam. Sekiranya, oksigen dan khasiat yang secukupnya tidak dapat dialirkan ke anggota badan (terutamanya jari kaki, tapak kaki), masalah ulser kencing manis akan berlaku. Akibatnya adalah amputasi. Oleh itu, tenaga bio diperlukan untuk melancarkan pengedaran darah di seluruh badan.

Cara Untuk Mengatasi Kencing Manis Dalam 7 Hari
Penawar Kencing Manis ini telah terbukti berkesan selama 12 tahun di Malaysia. Saintis-saintis dari Korea juga membukti bahawa penawar kencing manis ini amat berkesan untuk mengurangkan paras gula dalam darah sebab ianya mempercepat proses pengambilan dan penggunaan gula oleh sel-sel badan (Saroraya, Chanmuang, et. al., 2011). Penawar kencing manis ini merupakan satu-satunya bahan mengandungi 4 jenis khasiat utama yang diperlukan oleh pesakit kencing manis. Kandungan penawar kencing manis: