Petua Atasi Kencing Manis

Petua atasi kencing manis ini baik untuk diamalkan oleh mereka yang mengalami masalah diabetis. Petua atasi kencing manis memberikan mereka yang mengalami masalah kencing manis atau penyakit diabetis idea untuk mengawal masalah penyakit kencing manis yang dihadapi mereka. Terdapat banyak panduan, tips berkesan, rahsia mudah atau petua atasi kencing manis yang boleh diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah penyakit kencing manis.

Oleh yang demikian marilah kita mendalami dan memahami pelbagai petua atasi kencing manis ini seterusnya cuba mengamalkannya mana-mana petua yang dikongsikan yang dirasakan mudah dan boleh diamalkan.

Petua Atasi Kencing Manis

Petua 1: Ambil buah petai belalang yang telah tua dan kering di pokoknya, keluarkan isinya dan goreng tanpa minyak sehingga garing dan tumbukkanlah sehingga hancur. Kemudian bubuh ke dalam air panas dan buat minuman seperti minum kopi.

rahsia tips berkesan petua atasi kencing manis

Petai Belalang Untuk Rawat Kencing Manis

Petua 2: Ambil 20 gram pokok kemunting cina bersama akar serta daun dan bunganya. Rebus bersama 2 liter air sehingga tinggal anggaran separuh. Minum 2 kali sehari. Amalkannya sehingga sembuh.

Petua 3: Minum air rebusan pokok belimbing tanah/bukit setiap hari. Dalam masa 2 bulan akan pulih.

cara mudah rawat petua atasi kencing manis

Pokok Belimbing Tanah Untuk Atasi Masalah Kencing Manis

Petua 4: Cabut sebatang bunga matahari. Bersihkan dan potong kira-kira satu inci dari bahagian akarnya. Rebus sehingga airnya tinggal satu gelas sahaja. Tapis dan minum sekali seminggu.

Petua 5: Kisar beberapa helai daun mengkudu sehingga lumat. Rebus sehingga airnya tinggal kira-kira secawan. Minum 3 hari berturut-turut.

Berikut adalah yang boleh diamalkan oleh mereka yang mengalami masalah penyakit kencing manis ataupun diabetis. Dengan mengamalkan petua atasi kencing manis ini dengan bersungguh-sungguh diharap anda dapat menyelesaikan masalah yang dihadapi.

Kepada mereka yang makan ubat-ubatan klinik untuk kencing manis, kadangkala ianya akan menganggu prestasi seksual suami. Oleh yang demikian produk-produk disebelah mungkin boleh membantu mengurangkan masalah dan merawat masalah seksual lelaki.

 

 

 

 

 

IKLAN

Untuk merawat masalah suami isteri kearah kebahagiaan rumahtangga suami isteri. Ada banyak produk yang hebat yang boleh digunakan untuk mengatasi pelbagai masalah yang dihadapi. Kliklah gambar banner dibawah untuk maklumat lanjut atau scroll produk disebelah kanan blog ini.

 

bagaimana cara bekesan petua atasi kencing manis

Stor Suami Isteri

 

Jom Like Facebook Demibahagia Ya !!

 

panduan tips petua atasi kencing manis

Klik Sini Dan Like Ye..