Petua Atasi Kulit Kusam Dan Kering

Ramai orang yang ingin mendapatkan cara atasi kulit kusam dan kering ini. Panduan, teknik berkesan, cara bagaimana, tips atau petua atasi kulit kusam dan kering ini akan dapat membantu seseorang itu mengatasi atau menyelesaikan masalah kulit kusam dan kering. Jika seseorang itu mengalami masalah kulit kusam dan kering, tentunya ianya akan merasakan kurang keyakinan diri dan malu bila berhadapan dengan khalayak ramai. Di google sahaja hasil carian mengenai petua atasi kulit kusam dan kering sahaja telah mencapai 4 juta lebih hasil carian.

Oleh yang demikian, diharapkan dengan cara dan teknik atasi kulit kusam dan kering yang dikongsikan artikel ini akan mampu menyumbang kepada anda yang menghadapi masalah kulit kusam dan kering dapat menyelesaikan masalah yang mereka hadapi ini. Semoga anda mendapat manfaat yang berguna mengenai cara atasi kulit kusam dan kering ini.\

Bila musim panas tiba banyak sekali dari kita yang mengalami kulit kering dan kusam. Hal tersebut menjadikan kita mati-matian untuk mengatasinya.

a. Kulit kusam kadangkala tidak hanya ada ditangan dan dikaki, kadangkala wajah pun juga terlihat lebih kering dari biasanya. Karena itu langkah awal yang harus anda lakukan adalah membersihkan wajah sebelum anda tidur malam. berikutnya yang harus dilakukan pada pagi harinya adalah membasuh wajah dengan menggunakan air hangat setelah itu gunakan pelembab.

b. Anda juga dapat melakulan scrub pada wajah, kulit tangan dan kaki menggunakan bahan yang lembut. Pilih bahan scrub yang tidak kasar untuk menghindari robeknya permukaan kulit anda, lakukan seminggu sekali sebagai proses pengelupasan atau peluruhan sel kulit mati.

panduan rahsia mudah atasi kulit kusam dan kering

Susu Mampu Merawat Masalah Kulit Kusam Dan Kering

c. Kulit muka yang kusam akan terlihat lebih kenyal dan segar bila Anda membersihkan wajah dengan susu pembersih dan tidak menggunakan penyegar yang mengandung alkohol. Untuk mempertahankan kulit anda agar wajah, kulit tangan dan kaki anda terlihat segar dan lembab konsumsilah vitamin E dan suplemen yang mengandung fatty acid seperti ekstrak ikan cod maupun alpukat. Cara mudah dan termurah adalah konsumsi Tauge.

d. Mengatasi kulit kusam juga bisa dengan memanfaatkan kentang. Caranya adalah cuci bersih kentang kemudian kupas dan parut. Kemudian gunakan sebagai masker wajah selama kurang lebih 5-10 menit, gosok dengan memutar pelan pelan-pelan. Bila sudah, segera bilas dengan air dan cuci wajah dengan facial foam. Demikian, semoga kulit muka, tangan dan kaki anda kembali segar dan tidak lagi terlihat kering dan kusam.

Berikut tadi adalah 4 rahsia, panduan mudah, cara berkesan, bagaimana cara, kaedah, teknik atau petua atasi kulit kusam dan kering yang boleh anda amalkan seharian.

Semoga anda dapat atasi kulit kusam dan kering yang dihadapi dengan mudah dan berkesan.

 

In sha Allah

 

 

IKLAN

Produk atasi kulit kusam dan kering

panduan rahsia petua atasi kulit kusam dan kering

Makanan Tambahan Collagen Yang Mencukupi Untuk Tubuh Menjamin Kesihatan & Memutihkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah Juga Awet Muda

Gluta berry’s Collagen 5000mg adalah serbuk minuman antioksidan tinggi dariCollagen, Maqui Berry, Blueberry serta sari ekstrak herba untuk kecantikan wajah dari dalam dan peningkatan tenaga. Ia kaya dengan aktioksidan anthocyanin dariMaqui Berry (3 kali ganda antioksidan berbanding acai berry), enzim dan polyhenolserta aktioksidan glutathione.

Gluta Collagen Berry’s juga disarikan dengan vitamin A, C dan E serta cepat menyerap terus ke dalam darah melalui air liur tanpa melalui proses penghadaman yang mungkin mengurangkan keaktifan dan keberkesanannya. Dengan ini tidak hairanlah dalam masa yang singkat beberapa hari sahaja kulit anda akan kelihatan licin dan cerah

Pencuci muka collagen

cara teknik tips berkesan bagaimana atasi kulit kusam dan kering

Pencuci Muka Yang Terbaik Untuk Wanita Dan Lelaki. Mengandungi Kolagen & Gluta. Baik Untuk Kulit

Hampir semua wanita selalu mencari jalan untuk menjadi awet muda dan cantik. Namun pengaruh stress sehari-hari dan usia dapat membuat wanita kehilangan sinar dan kelenturan kulit, yang secara bertahap menyebabkan kedutan, kekeringan dan noda-noda penuaan. Masalah-masalah tersebut dapat diselesaikan dengan menggunakan pencuci muka collagen ini.

Pembersih yang tidak mengandung minyak yang berasal dari sumber-sumber alami yang istimewa. Mengandung ekstrak Marine Collagen, Glutathione, Bio White, Chammomile Flower, Vitamin E, Arbutin dan ekstrak tumbuhan alami lainnya yang bermanfaat bagi kulit. Berfungsi untuk membersihkan muka dari minyak yang berlebih, riasan wajah, dan kotoran. Kulit akan terasa halus, cerah, lembut dan lembab namun tidak berminyak.

Jom Like Facebook Demibahagia Ya !!

 

facebook atasi kulit kusam dan kering

Klik Sini Dan Like Ye..