Petua Cepat Hamil

Berikut merupakan petua cepat hamil kepada pasangan suami isteri. Ada sesetengah pasangan sudah mendirikan rumahtangga namun isteri belum hamil. Ada juga ingin tahu petua cepat hamil ini kerana jarak anak sudah terlalu jauh atau anak-anak sudah besar, namun isteri masih belum hamil untuk anak seterusnya lagi. Petua cepat hamil ini memberikan sedikit panduan buat pasangan suami isteri agar cepat hamil. Namun apapun petua cepat hamil yang paling ampuh dengan Allah agar dikurniakan lagi anak atau cahaya mata.

Panduan Dan Petua Cepat Hamil

Organ Kehamilan Wanita…

Ada lapan perkara yang boleh dikelaskan sebagai petua cepat hamil ini.

1. Waktu Terbaik Untuk Melakukan Hubungan Seksual: Adalah penting bagi pasangan yang inginkan zuriat mengetahui tentang masa yang sesuai untuk melakukan hubungan seks iaitu pada waktu wanita subur (masa pengeluaran telur atau ovulasi). Bila dan bagaimana untuk mengetahui waktu subur anda? Anda boleh dapatkan ovulation kit di mana-mana farmasi. Ovulation kit ini boleh membantu anda menentukan bilakah masa subur anda. Anda perlu tahu bahawa telur yang matang hanya hidup 24 jam sedangkan sperma pula hidup 48 hingga 72 jam dalam tubuh wanita. Oleh itu, sekiranya anda melakukan hubungan seks sebelum saat ovulasi lebih baik berbanding selepas ovulasi. Ini merupakan petua cepat hamil yang harus diketahui oleh pasangan suami isteri

2. Kekerapan Melakukan Hubungan Seksual: Ini bergantung kepada setiap pasangan itu sendiri. Tidak ada angka atau fakta yang tepat yang dapat memastikan berapa kali seseorang itu harus melakukan hubungan untuk hamil. Ada wanita yang hamil hanya dengan satu kali sahaja tetapi ada juga yang memerlukan waktu yang lebih lama. Bagaimanapun yang paling penting ialah “berapa kerap” anda melakukan hubungan pada ” waktu subur”. Sebab, jika anda melakukan hubungan banyak kali pun, tetapi bukan pada masa anda (isteri) subur, potensi untuk mengandung tetap tipis atau boleh jadi langsung tidak ada. Hubungan pada masa isteri subur amatlah digalakkan sebagai petua cepat hamil.

3. Nikmati Proses Hubungan Seksual Anda: Daripada penelitian pakar menunjukkan bahawa ketika seorang wanita mencapai orgasme yakni klimaks semasa hubungan kelamin, akan membentuk suasana alkaline pada vagina yang mana sperma suka keadaan ini, berbanding keadaan normal vagina. Jika anda mencapai orgasme pada saat yang bersamaan atau sesaat sesudah pasangan anda ejakulasi maka kesempatan sperma untuk selamat sampai di servik – rahim – lebih tinggi.

4. Posisi Hubungan Seksual: Posisi seks yang dicadangkan berikut ini mungkin dapat meningkatkan kemungkinan terjadinya kehamilan. Posisi suami di atas adalah yang terbaik untuk anda hamil. Letakkan sebuah bantal kecil dibahagian pinggul anda, sehingga pinggul anda beristirahat untuk menampung sejumlah sperma selama 15 minit atau lebih selepas anda berdua mencapai klimaks bersama sama. Keadaan ini akan memudahkan sperma berenang ke dalam rahim. Jangan menggunakan bantal yang besar dan terlalu tinggi, kerana ia akan menyebabkan sperma terkumpul dibelakang rahim sahaja dan ini akan menyukarkannya untuk berenang dan bergabung dengan sel telur, yang akhirnya menjadikan usaha anda sia-sia saja. Manakala posisi seksual yang perlu dielakkan bila anda ingin hamil adalah posisi wanita di atas, duduk atau berdiri, yang akan menyebabkan sebahagian dari sperma keluar dan hanya tersisa sedikit sperma yang mencuba berenang ke arah sel telur.

5. Jangan Banyak Bergerak Setelah Melakukan Hubungan Seks: Tidak ada bukti yang menunjukkan bahwa jika anda tidak bergerak gerak selepas hubungan akan meningkatkan potensi untuk hamil. Kerana sebenarnya sperma sudah berada di dalam servik – rahim – sesaat setelah ejakulasi. Namun adalah digalakkan agar anda memberi masa untuk sperma berenang ke servik seperti yang diterangkan sebelumnya. Anda juga diingatkan agar tidak membersihkan vagina anda dengan cairan pembersih vagina setelah melakukan hubungan seksual kerana cairan pembersih vagina adalah bersifat toksic untuk sperma.

cara petua mudah hamil

Merawat Masalah Suami Dengan Seluar Dalam Emas Lelaki Ini !!! Membantu Aktifkan Sperma Suami

6. Buat Para Suami: Para suami sebaiknya menghindari memakai seluar dalam yang terlalu ketat atau mandi air panas, ini kerana ia akan menurunkan kemungkinan kehamilan kerana proses penekanan atau panas kawasan testis (pembentuk sperma). Ini berkait dengan tabiat atau amalan kebiasaan.

7. Relaks: Setiap pasangan suami isteri perlu sentiasa tenang dan tabah dalam menghadapi apa jua stress atau tekanan. Ini kerana stress atau tekanan terhadap sesuatu masalah ini mampu menurunkan keupayaan untuk hamil.

8. Jaga Kesihatan Anda: Menjaga kesihatan adalah asas yang paling penting. Pastikan tubuh anda cukup nutrisi. Perlu diingatkan bahawa wanita yang sihat akan lebih mudah hamil daripada yang mempunyai berat badan yang berlebihan atau kurang.

Petua ini diharapkan dapat membantu anda untuk meningkatkan kemungkinan untuk hamil. Anda perlu tahu, hanya 30{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} sahaja dari jumlah sperma yang bertemu dengan telur di dalam rahim akan berhasil untuk melakukan kehamilan manakala 70{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} lagi gagal walaupun anda telah melakukannya dengan betul. Jadi anda harus menunggu dan mencuba lagi. Sekiranya anda telah mencubanya sehingga 1 tahun tanpa membuahkan hasil maka adalah penting untuk anda dan pasangan merujuk kepada doktor pakar untuk dapatkan rawatan dan khidmat rundingan yang terbaik.

Demikianlah petua cepat hamil yang boleh diamalkan oleh pasangan suami-isteri agar memperolehi cahaya mata yang diingini.

 

Herba atau Produk Cepat Hamil yang boleh suami gunakan untuk banyakkan dan pekatkan mani ialah Vimax Volume

Herba Vimax Volume ini terbukti berkesan dan baik untuk membantu selesaikan masalah suami.

vimax volume petua cepat hamil

Vimax Volume Dapat Selesaikan Masalah Air Mani Kurang & Aktifkan Sperma Suami

 

 

PRODUK KHAS BUAT SUAMI ISTERI DISEBELAH KANAN BLOG. BACALAH !!!