Petua Dan Cara Melayan Suami

Diyakini bahawa petua dan cara melayan suami dengan betul dan terbaik haruslah difahami dan dipraktikkan oleh semua para isteri. Dengan memahami dan mempraktikkan cara melayan suami yang betul dan terbaik akan memberikan kesan positif kepada kebahagiaan rumahtangga suami dan isteri. Suami akan merasa lebih bahagia dan memberikan respons yang baik kepada isteri jika isteri pandai cara melayan suami. Panduan, cara bagaimana, teknik, kaedah, tips, petua dan cara melayan suami ini amat berguna kepada isteri untuk meningkatkan kebahagiaan juga keseronokan dalam perhubungan rumahtangga. Namun ramai juga isteri yang kurang memahami dan juga mempraktikkan cara melayan suami dengan betul.

tips berkesan, kaedah, teknik, petua dan cara melayan suami

Melayan Suami Dengan Penuh Ikhlas Dan Kasih Sayang Pasti Akan Mendapat Kebaikannya

Keadaan ini akan mengakibatkan keadaan rumahtangga kurang harmoni dan baik. Oleh itu marilah kita pelajari dan amalkan teknik petua dan cara melayan suami yang baik dan betul ini.

1. Semasa suami bercakap hendaklah isteri diam mendengarnya dan jangan suka menyampuk atau memotong cakapnya.

2. Bila suami marah hendaklah isteri mendiamkan diri,jangan suka menjawab. Sikap suka menjawab, bertekak dan menegakkan kebenaran sendiri akan menambahkan lagi kemarahan suami. Jangan terkejut jika suami angkat kaki meninggalkan rumah berhari-hari atau tidak mahu bertegur sapa dengan anda sebagai denda di atas kedegilan anda sebagai isteri. Sebaliknya, kalau suami kembali ke rumah jangan disambung atau diulang-ulangi cerita lama. Sambutlah suami dengan senyuman kasih sayang dan bersegeralah meminta maaf. Jangan kita tunggu suami meminta maaf dengan isteri, jatuhlah martabat keegoannya selaku seorang lelaki.

3. Kadang-kadang si suami sengaja suka mengusik isterinya. Bila dia menyakiti hati isteri hendaklah banyak bersabar, jangan cepat merajuk. Merajuk adalah sifat orang yang tidak matang dan seperti perangai keanak-anakan. Cuba kita perhatikan perangai kanak-kanak, mereka akan cepat menjerit bila ada sesuatu yang tidak kena tambahan pula kalau yang menegurnya itu ibunya sendiri. Sengaja dihentak-hentakkan kaki meraung sekuat hati meminta simpati dari ibunya.

4. Bila kuku, misai dan janggutnya panjang hendaklah segera dipotongkan (jika panjang janggutnya lebih dari segenggam). Pilihlah hari-hari yang terbaik iaitu hari Isnin, Khamis dan Jumaat.

5. Jika dia berhajat sesuatu hendaklah isteri cepat bertindak. Bangun segera bila disuruh. Jangan melengah-lengahkan kemahuannya supaya tidak mencetuskan kemarahan atau rasa tersinggung di hatinya. Jangan isteri buat acuh tak acuh, hatinya akan kecewa dan menandakan isteri sudah tidak taat padanya.

6. Hendaklah memasak mengikut kesukaan suami bukannya ikut selera isteri. Kalau suami suka makan gulai kari atau masak lemak cili api, janganlah kita masak lauk asam pedas atau ikan goreng. Suami akan gembira bila seleranya ditepati. Janganlah pula ikan yang menjadi mangsa, diketuk lengkang-lengkung hingga hancur kerana meradangkan sikap suami yang mahu lauk tersebut dimasak mengikut seleranya sedangkan isteri tidak menggemarinya

7. Apabila pakaian suami koyak atau tercabut butangnya hendaklah segera dijahit. Jahitlah dengan secantik yang boleh supaya pakaian itu kelihatan kemas dan cantik. Jangan dibuat sambil lewa kerana jahitan tersebut akan melambangkan peribadi isteri samada ikhlas atau terpaksa. Semua suami akan berasa bangga jika pakaiannya dijahit sendiri oleh jari-jemari halus isterinya, sekurang-kurangnya dapat menampung ekonomi rumahtangga.

8. Sentiasa sediakan barang-barang keperluan di dalam poket baju dan seluar suami iaitu sikat, celak, cermin kecil, minyak wangi dan kayu sugi. Tidak menjadi kesalahan seandainya si suami menolak segala persediaan tersebut tetapi sekurang-kurangnya sediakanlah minyak wangi dan kayu sugi.

Demikianlah 8 petua dan cara melayan suami yang boleh para isteri amalkan setiap hari dalam perhubungan. Dengan mengamalkannya, akan menjadikan rumahtangga kekal bahagia, aman dan ceria.

In sha Allah

 

 

 

 

 

 

 

IKLAN

Ke arah kebahagiaan rumahtangga suami dan isteri. Pelbagai produk yang istimewa untuk anda dan pasangan. Tengok-tengoklah, mungkin anda memerlukannya suatu hari nanti.

Terima kasih

panduan, tips, petua dan cara melayan suami

Stor Suami Isteri

 

 

 

 

Jom Like Facebook Demibahagia Ini Ya !!!