Petua Menghilangkan Gatal-Gatal

Petua menghilangkan gatal ini mungkin diperlukan oleh ramai orang. Masalah gatal-gatal kulit berlaku hampir disemua tempat ditubuh badan termasuk muka, badan, kulit, kemaluan, tekak dan mungkin juga vagina. Masalah gatal ini amat mengganggu keselesaan seseorang. Hingga apabila masalah kegatalan dikulit dan pelbagai tempat ditubuh ini berlaku, ianya akan mengakibatkan orang yang mengidap kegatalan ini menggaru-garu di kawasan gatal hinggakan kadangkala mengakibatkan luka.

Bagaimana petua menghilangkan gatal ini? Adakah ada petua, panduan, tips, rahsia, kaedah, bagaimana cara, teknik atau petua rawatan mudah untuk menghilangkan gatal-gatal ini?

Inilah soalan-soalan yang sering diutarakan oleh mereka yang menghadapi masalah kegatalan kulit. Rata-rata mereka ingin sembuh dari masalah gatal-gatal yang dihadapi ini. Maka tidak hairanlah mereka melakukan carian dan search untuk mendapatkan maklumat bagaimana cara terbaik atau petua menghilangkan gatal-gatal ini dengan cara yang berkesan.

Perkataan-perkataan lain yang mereka cari untuk rawatan kegatalan ini adalah seperti yang berikut dibawah ini.

menghilangkan gatal di kemaluan, menghilangkan gatal pada kemaluan, menghilangkan gatal pada vagina, menghilangkan gatal kulit, hilangkan gatal tekak, hilangkan gatal di muka, hilangkan gatal di badan, hilangkan gatal kemaluan, hilangkan gatal chicken pox, menghilangkan gatal ulat bulu, petua menghilangkan gatal, cara menghilangkan gatal, cara menghilangkan gatal gatal, petua menghilangkan gatal kulit, cara menghilangkan gatal kulit, petua menghilangkan gatal gatal, cara menghilangkan gatal pada kulit, cara menghilangkan gatal di kemaluan, menghilangkan gatal di selangkangan, menghilangkan gatal, menghilangkan gatal pada kulit, menghilangkan gatal di tenggorokan, menghilangkan gatal pada miss v, menghilangkan gatal alergi, 

Petua Untuk Menghilangkan Gatal

petua menghilangkan gatal kulit muka tekak vagina kemaluan

Rawatan Gatal Menggunakan Tepung Sagu

Pilihan 1: Tepung Sagu – Ambil sesudu makan tepung sagu dan campurkan dengan sedikit air. Titiskan cuka sebanyak 4 titis. Setelah dikacau, sapukan bahan itu pada bahagian yang gatal. Lakukan setiap hari sehingga bintik-bintik gatal akibat peluh itu hilang dari tubuh anda.

Pilihan 2: Daun Kunyit – Cari daun kunyit, daun asam jawa dan daun pokok duri keman Tumbuk sehingga lu mat dengan campuran sedikit garam. Kemudian sapu pada tempat gatal.

cara merawat kegatalan kulit tekak vagina kemaluan

Gambir Juga Berkesan Untuk Merawat Kegatalan Kulit

Pilihan 3: Gambir – Sekiranya ada masalah gatal pada kulit dan kelenkang, ambil sekeping gambir, masukkan ke dalam piring kecil kemudian basahkan gambir dengan sedikit air supaya ia kembang. Sapu pada bahagian gatal.

Pilihan 4: Garam Kasar – Bagi menghilangkan kesan daripada gigitan nyamuk dan menghilangkan gatal-gatal pada kulit, campurkan garam dan air. Jangan biarkan garam itu terlarut. Kemudian sental garam itu di bahagian yang kena gigitan.

masalah kegatalan kulit atau elergi gatal-gatal

Merawat Masalah Kegatalan Dengan Daun Rambutan

Pilihan 5: Daun Rambutan – Daun rambutan juga boleh mengatasi masalah kulit kepala yang gatal. Masukkan daun rambutan dalam satu bekas yang berisi 3 gelas air, hancurkan daun rambutan . Setelah itu perah 2 biji limau nipis serta kacau hingga sebati. Tapis air tersebut, sapukan rata-rata biar ia menyerap pada kulit kepala. Sebaik-baiknya anda amalkan 2 minggu sekali

<<<IKLAN>>>

PRODUK RUMAHTANGGA SUAMI ISTERI BAHAGIA

ADA DI MENU KANAN WEBSITE INI

RUJUK & TENGOKLAH

MUNGKIN ANDA MEMERLUKANNYA !!

TERBAIK UNTUK SUAMI & ISTERI

JADI HEBAT, KUAT, PUAS & MEMUASKAN PASANGAN

JOM LIKE FB KAMI