Petua Menjadi Wanita Cantik

Petua menjadi wanita cantik ini khas buat semua wanita. Wanita dilihat cantik bukan hanya dari fizikal dan luarannya, malah wanita dilihat cantik dari seluruhnya peribadi dan sifat-sifatnya. Oleh yang demikian petua menjadi wanita cantik ini haruslah dilihat segala faktor yang terlibat termasuk luaran dan dalamannya. Petua menjadi wanita cantik ini haruslah meningkatkan ilmu dan amalan diri ketakwaan kepada Allah. Mempunyai sifat sentiasa takutkan Allah, merupakan sifat kecantikan sebenar Allah. Petua menjadi wanita cantik dengan wanita sentiasa menjaga perilaku dan tindakan diri dengan mengelakkan diri dari melakukan segala perkara yang buruk dan menjatuhkan maruah diri, suami dan ibu bapa mereka.

Diharapkan semua wanita yang ingin menjadi cantik dan menawan ini sentiasa menjaga dan mengamalkan petua menjadi wanita cantik ini dengan bersungguh-sungguh. In sha Allah kebaikan dan kecantikan wanita akan lebih terserlah.

petua menjadi wanita cantik

Wanita Cantik Sentiasa Mendekatkan Diri Dengan Allah Dan Menjaga Suaminya

Petua Untuk Menjadi Wanita Cantik

1. Kecantikan sejati datangnya dari hati yang bersih. Hati yang bersih datangnya dari iman yang luhur, dan yang tidak mudah dikotori dengan zarah-zarah kotor yang datangnya daripada sumber yang kotor. Hati yang bersih adalah hati yang datangnya dari insan yang mempercayai qada’ dan qadar.

2. Dia tidak akan menyampai-yampaikan perkara yang buruk, tidak menyebarkan fitnah, tidak suka melaga-lagakan sesama manusia, meninggalkan debat walaupun ia benar, nampak kesalahan diri, mudah meminta maaf, suka melakukan kebaikan, suka bersedekah, sentiasa berusaha dan bersangka baik dengan sesama manusia.

3. Dia mempercayai dengan penuh keyakinan bahawa segala apa jua yang berlaku ada hikmah yang besar berselindung di sebaliknya.
4. Sesiapa jua yang berjaya menghadapi setiap dugaan dengan tabah, ikhlas dan redha, dialah yang paling CANTIK dan INDAH di pandangan manusia, dan semestinya ALLAH s.w.t.

 

 

 

 

IKLAN

Pesanan Paksu kepada pelawat-pelawat; untuk kita bersama-sama berusaha untuk yang terbaik kepada diri & pasangan kita. Jika kita atau pasangan menghadapi sesuatu masalah yang menyebabkan perhubungan kita menjadi renggang, kurang dan tak seperti dulu.. Maka, ambillah inisiatif untuk menyelesaikannya. Jangan hanya mengharapkan pasangan; (baik suami atau isteri), tetapi ambilah sikap mulakan dulu untuk setiap yang baik. Kerana matlamat kita semua sama iaitu Ke Arah Rumahtanngga Yang Bahagia, Ceria, Berkat & Mendapat Rahmat Allah. Kepada si isteri, jadilah isteri yang taat pada suami & Allah, kerana dengan itu ANDA mampu mendapat janji Syurga Allah. Kepada si suami, sama-sama kita membentuk isteri-isteri, juga anak-anak kita untuk berada dalam landas Nabi SAW & Agama Allah…

petua menjadi wanita cantik

Stor Suami Isteri

 

 

 

 

 

 

Jom Like Facebook Demibahagia Ini Ya !!

 

facebook panduan petua menjadi wanita cantik

Klik Sini Dan Like Ye..