Petua Sentiasa Muda

Tidak kira sama ada lelaki mahupun wanita, mereka tentu inginkan petua sentiasa muda. Petua sentiasa muda ini akan dicari oleh ramai lelaki mahupun wanita. Tujuan mereka adalah untuk kelihatan lebih muda, cantik dan menarik. Ada orang yang kita lihat wajah dan gayanya tidak sejajar dengan umurnya. Mereka ini biasanya mengetahui dan mengamalkan petua sentiasa muda. Ada banyak panduan, tips berkesan, kaedah juga teknik, rahsia atau petua sentiasa muda yang boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja. Dengan mengamalkan salah satu atau lebih petua sentiasa muda pasti akan memberikan kesan kemudaan dan kejelitaan yang luarbiasa kepada mereka.

panduan tips rahsia petua sentiasa muda

Pandai Menjaga Wajah Akan Menjadikan Sentiasa Muda

Artikel ini akan berkongsi petua sentiasa muda yang boleh diikuti.

Petua Untuk Kelihatan Muda Selalu

a. Lindungi Kulit Daripada Matahari – Pendedahan terhadap pancaran cahaya matahari menjadi antara faktor berlakunya proses penuaan. Anda perlu menggunakan krim perlindungan matahari setiap hari. Penggunaan krim perlindungan itu menghalang proses penuaan sekali gus bertindak ke atas prapenuaan.

b. Jangan Merokok – Asap rokok secara tidak langsung mempercepatkan proses penuaan seseorang kerana asap tersebut akan menyerap kandungan oksigen pada kulit dan melambatkan pembentukan sel-sel baru sehingga membuatkan wajah kelihatan pucat serta mengundang garis-garis halus pada mata.

c. Pencucian Dalaman – Kebanyakan wanita tidak mengamalkan pencucian wajah sehingga bersih secara dalaman. Pencucian yang tidak bersih dipercayai akan mengundang kekeringan kulit dan kedutan. Anda tidak perlu menggunakan pencuci wajah yang mahal, sebaliknya pencuci biasa yang berbentuk krim boleh menanggalkan kekotoran apabila dikesat dengan kain kapas. Manakala, untuk kulit kering pula urut wajah dengan pencuci yang berminyak, biarkan selama beberapa minit dan cuci dengan air suam.

d. Pelembapan 2 Kali Ganda – Selain pelembapan seharian, anda juga boleh meningkatkan tahap pelembapan kulit sama ada menggunakan topeng muka atau menyapu krim pelembap mahupun krim malam dalam lapisan tebal pada seluruh wajah. Biarkan lapisan tebal itu selama lima hingga 10 minit dan lap dengan tisu.

e. Aktifkan Peredaran Darah – Penggunaan skrab wajah 2 kali seminggu dapat membantu melembutkan permukaan kulit. Skrab juga dapat mengaktifkan peredaran darah pada lapisan atas kulit. Dengan ini, ia membantu membentuk sel-sel baru pada wajah.

f. Penggunaan Bedak Asas – Garis-garis halus dan kedutan dapat dihilangkan buat sementara waktu dengan penggunaan produk kosmetik yang sesuai. Misalnya, bedak asas dan bedak compact atau bedak halus membantu menutup garis-garis tersebut.

g. Kerap Membelai Wajah – Walaupun saban hari, anda menggunakan produk penjagaan kulit untuk memiliki kulit yang cantik tetapi rawatan wajah sebulan sekali amat membantu dalam menangani masalah kulit dan melambatkan proses penuaan. Gunakan rawatan wajah yang sesuai untuk mendapatkan hasil yang sempurna.

h. Pengendalian Lembut – Ketika menggunakan produk penjagaan kulit atau solekan, anda perlu oles secara lembut supaya ia tidak merosakkan kulit wajah. Kulit sekeliling mata disifatkan lebih lembut berbanding di bahagian lain. Maka ia perlu dibelai secara lembut ketika menyapu krim pencuci atau krim mata. Semasa menyapu krim pada mata atau wajah, anda dinasihatkan menyapu krim tersebut menghala ke atas dan bukan ke bawah.

i. Solekan Sempurna – Beli produk kosmetik yang mengandungi perlindungan UV kerana bahan-bahan tersebut dapat melindungi kulit daripada pancaran matahari. Buat sedikit penyelidikan sebelum membeli produk kosmetik terutamanya pembayang mata, maskara dan pengalit mata.

Berikut tadi beberapa perkongsian panduan, teknik dan kaedah berkesan, tips juga panduan, rahsia dan petua sentiasa muda yang boleh diamalkan oleh sesiapa sahaja yang ingin kelihatan muda, cantik dan jelita.

Selamat mencuba petua sentiasa muda ini ya…

 

 

 

 

IKLAN

Produk yang baik untuk digunakan bagi menjadikan kita sentiasa muda adalah dengan memastikan jumlah kolagen dalam tubuh sentiasa mencukupi. Kepada mereka yang berumur 30an ke atas akan mengalami masalah kekurangan jumlah kolagen dalam tubuh yang berkurang. Kolagen adalah ajen yang amat penting untuk kulit menjadi tegang, meremajakan kulit, menganjalkan kulit serta menjadikan kulit muda remaja.

Ayuh kita lihat produk kolagen untuk sentiasa muda ini.

Dengan menggunakan kolagen yang pastinya sedap, lazat dan pasti suka ini.. Kulit anda akan kembali muda. Percayalah

panduan rahsia petua sentiasa muda

Makanan Tambahan Collagen Yang Mencukupi Untuk Tubuh Menjamin Kesihatan & Memutihkan Kulit Dan Menaikkan Seri Wajah Juga Awet Muda

Dengan mencuci muka menggunakan pencuci muka kolagen ini mampu menjadi kulit menjadi muda, tegang dan cerah. Disarikan dengan pelembap kulit yang baik dan luarbiasa

teknik kaedah cara berkesan petua sentiasa muda

Pencuci Muka All In One Untuk Lelaki & Wanita Mampu Memutihkan Kulit & Menghilangkan Jeragat Dalam Masa 5 Hari. Atasi Masalah Kulit Berminyak

 

 

 

 

Klik Like Facebook Demibahagia Ya !!!