Punca Sakit Kronik Akibat Badan Berasid

Punca sakit kronik yang dihidapi kita hari ini adalah akibat badan berasid terlalu tinggi. Ya! apabila badan berasid tinggi akan mengundang pengumpulan toksin yang banyak yang menjadi punca sakit kronik. Kajian-kajian ilmiah dan kesihatan telah membuktikan bahawa punca sakit kronik ini adalah akibat dari kegagalan menuetralkan pH badan seterusnya menyingkirkan toksin yang berlebihan dalam badan. Sebelum mencari kaedah cara perawatan masalah sakit kronik yang dihadapi itu, adalah penting untuk kita memahami dan mengetahui punca sakit kronik yang dihadapi seseorang.

Antara penyakit kronik yang dihinggapi tubuh akibat badan berasid tinggi dan banyak toksin adalah penyakit kencing manis, penyakit darah tinggi, penyakit gout, penyakit kanser dan sebagainya.

Artikel dibawah ini membincangkan punca sakit kronik akibat badan berasid dan bertoksin tinggi.

cara merawat masalah penyakit kronik dengan semulajadi dan berkesan

Tidak ramai yang sedar bahawa antara punca penyakit kronik adalah keasidan badan yang berlebihan. Paras pH tubuh yang ideal adalah 7.3-7.45. Seandainya lebih rendah, maka tubuh badan mudah mendapat penyakit.

Terdapat banyak kesan buruk akibat asid berlebihan. Antaranya, organ-organ serta tisu badan berdekatan pengumpulan asid berlebihan akan sukar mendapat bekalan darah. Selain itu kadar oksigen dalam darah akan menurun. Lebihan asid juga boleh memberi tekana kepada buah pinggang,

Tubuh yang mengandungi paras pH yang rendah, yakni sisa asid yang tinggi, akan sukar menyerap vitamin dan mineral. Kalsium juga tidak dapat diserap dengan baik, menjadikan tulang rapuh dan mudah retak. Akhir sekali, ketumbuhan atau kanser menjadi ‘subur’ atau berkembang dengan pesat kerana ia ‘hidup’ dalam persekitaran berasid.

Banyak simptom yang membuktikan tubuh mengandungi lebihan asid yang banyak. Antaranya adalah mudah berasa penat, suhu badan yang rendah dan kecenderungan untuk menghidap penyakit. Tambahan itu, ruam atau kegatalan di kawasan-kawasan peluh, kulit kering, kuku dan rambut yang rapuh dan rosak, kekejangan, dan ulser mulut.

Penyumbang utama dalam penghasilan lebihan asid ini adalah amalan pemakan yang tidak sihat.

Demikianlah dikongsikan punca penyakit kronik yang dihadapi oleh seseorang. Oleh yang demikian, ANDA memerlukan ini..

punca sakit kronik akibat berasid dan toksin tinggi

PRODUK HEBAT UNTUK ATASI MASALAH PUNCA SAKIT KRONIK YANG HEBAT

CMD adalah produk dirumuskan khas yang kaya dengan
pelbagai khasiat yang diperlukan oleh tubuh

Dalam setiap titisan CMD Revell mengandungi
lebih daripada 72 jenis mineral galian sangat baik
untuk organ badan

Setelah pengambilan secara konsisten dapat membantu
anda mencapai kesihatan optimum seawal 2 minggu

Produk ini juga terbukti berkesan dalam merawat pelbagai masalah penyakit kronik dalam tubuh badan manusia

Setelah kita tahu punca sakit kronik, inilah penyelesaiannya !!

punca sakit kronik dalam badan manusia

KLIK SINI – MAKLUMAT LANJUT CARA TURUNKAN KEASIDAN BADAN YANG TINGGI