Rawatan Masalah Prostat Dengan Seluar Dalam Magnet

Rawatan masalah prostat ini memang diperlukan untuk dilakukan oleh lelaki yang mengalami masalah prostat. Masalah prostat ini menyerang sebahagian daripada orang lelaki. Apakah itu masalah prostat sebelum kita melihat bagaimana untuk merawat atau rawatan masalah prostat ini.

Prostat adalah satu kelenjar yang menjadi sebahagian kepada sistem reproduktif lelaki. Kelenjar ini terdiri daripada dua lobar (lobes) yang diselaputi oleh satu lapisan tisu luar. Ia terletak di hadapan rektum dan di bawah pundi kencing yang menyimpan urin. Prostat juga mengelilingi uretra, satu saluran di mana urin dialirkan keluar daripada badan. Adalah menjadi kebiasaan untuk kelenjar prostat membengkak bila seseorang lelaki meningkat umur. Keadaan ini dikenali sebagai pembengkakan prostat yang bukan kanser.

merawat masalah prostat

Rawatan masalah prostat yang tepat diperlukan untuk merawat masalah prostat dengan berkesan.

Berikut dihuraikan mengenai rawatan masalah prostat yang mungkin dapat memberikan maklumat yang diperlukan oleh pesakit masalah prostat ini.

Seseorang lelaki yang menghidapi pembengkakan prostat dengan simptom biasanya memerlukan rawatan pada masa tertentu. Doktor biasanya akan menasihatkan untuk terus mendapatkan rawatan bila masalah menjadi mudarat atau menjejaskan kesihatan pesakit.

Sebahagian penyelidik melaporkan bahawa rawatan awal mungkin tidak diperlukan kerana simptom-simptom pembengkakan prostat akan hilang tanpa rawatan dalam 1/3 daripada kes-kes ringan. Daripada mendapat rawatan segera, pemeriksaan doktor yang berkala untuk mengesan masalah awal adalah lebih berfaedah.

rawatan penyakit prostat

Rawatan masalah prostat menggunakan ubat-ubatan

Ubat boleh didapati untuk menghalang pengeluaran hormon DHT. Ubat ini boleh mengecut atau sekurang-kurangnya memberhentikan pembengkakan prostat tanpa pembedahan.

Ubat-ubat yang bertindak dengan mengendurkan otot-otot prostat dan leher pundi kencing dapat meningkatkan pengaliran urin dan mengurangkan penyekatan di pembukaan pundi kencing. Ubat-ubatan ini tergolong dalam kumpulan ubat yang dikenali sebagai alpha blockers.

Rawatan masalah prostat menggunakan bukan pembedahan

Bukan semua pesakit boleh dirawat secara berkesan dengan ubat-ubatan. Pada tahun kebelakangan ini, terdapat perkembangan beberapa prosedur yang dapat melegakan simptom pembengkakan prostat yang kurang invasive berbanding dengan pembedahan. Ini termasuklah:

Transurethral Microwave thermotherapy hermotherapy

Satu alat yang menggunakan mikrowave yang dikawal oleh komputer dimasukkan melalui tiub untuk memanaskan dan memusnahkan bahagian tertentu tisu prostat. Satu sistem penyejukan melindungi saluran kencing semasa prosedur ini.
Transurethral Needle Ablation

ubat masalah prostat

Menghasilkan tenaga pemancaran yang rendah melalui jarum berkembar untuk membakar bahagian prostat yang membengkak. Penghalang (shields) melindungi saluran kencing daripada kepanasan.
Rawatan Pembedahan

Pembedahan melibatkan pembuangan bahagian kelenjar prostat yang membengkak dan ini akan melegakan penyumbatan dan membolehkan pengosongan pundi kencing sepenuhnya. Ia adalah penyelesaian yang terbaik untuk jangka panjang bagi pesakit dengan pembengkakan prostat. Ini termasuklah:

Pembedahan (TURP)
Digunakan dalam 90{3f483cea2712dd0167ca2cc4f1ac83182151141ae801dcc9c9bc065192f8d615} daripada semua pembedahan prostat dan tidak memerlukan turisan (incision) dari luar. Selepas dibius, pakar bedah memasukkan tiub melalui salur kencing di zakar untuk sampai ke kelenjar prostat. Pakar bedah menggunakan gelung wayar untuk membuang tisu yang menyebabkan penyumbatan secara sedikit demi sedikit. Prosedur ini kurang mencederakan dan tempoh pemulihan adalah lebih pendek.
Pembedahan terbuka

Dalam segelintir pesakit di mana prosedur melalui salur kencing tidak dapat dilakukan, pembedahan terbuka yang memerlukan turisan dari luar boleh digunakan. Pembedahan terbuka biasa digunakan bila kelenjar terlalu besar, terdapat komplikasi lain atau bila pundi kencing perlu diperbaiki.
Pembedahan Laser

Satu prosedur pembedahan menggunakan fiber laser untuk menyejatkan dan mengecutkan tisu prostat yang menyebabkan penyumbatan. Satu kelebihan pembedahan laser berbanding dengan TURP adalah ia menyebabkan kurang kehilangan darah.

Sumber

mengubati masalah prostate

Berikut dikongsikan kepada ANDA bagaimana cara rawatan masalah prostat secara klinikal. ANDA digalakkan untuk mematuhi nasihat doktor bertauliah dalam usaha anda melakukan rawatan masalah prostat ini.

Disamping itu, ANDA juga boleh ikhtiar memakai Seluar Dalam Magnet untuk lelaki. Seluar Dalam Magnet ini juga baik dan berfungsi dengan berkesan untuk membantu merawat masalah prostat lelaki. Ianya cukup mudah ! Apa yang yang perlu adalah ANDA hanya pakai Seluar Dalam Magnet ini seperti seluar dalam ANDA yang biasa.

Biarkan kuasa elektromagnet ini merawat dan memberi rawatan masalah prostat ANDA secara natural. Kuasa elektromagmet ini akan menguja sel-sel supaya kuat dan melawan seterusnya merawat masalah prostat yang dialami oleh para lelaki.

rawatan masalah prostat dengan seluar dalam magnet

KLIK SINI – Kuasa Elektromagnet Mampu Merawat Masalah Prostat Lelaki. Hanya Perlu Pakai Sahaja

Untuk rawatan masalah prostat ini secara natural, cubalah SELUAR DALAM MAGNET yang hebat dan berkesan hari ini juga !

beli-online-untuk-produk-suami-isteri

beli produk suami isteri